Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τα νοσοκομεία του Λασιθίου στη βουλή

Απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του βουλευτή Λασιθίου του Σύριζα Μανόλη Θραψανιώτη στη Βουλή.

«…Κλείνοντας θέλω να κάνω μια αναφορά στο Νομό Λασιθίου. Ο Νομός Λασιθίου κατέχει την πρωτιά στα ποσοστά εμβολιασμού σε επίπεδο Κρήτης χάρις τις προσπάθειες του προσωπικού και των τεσσάρων μονάδων υγείας στο Νομό. Το προσωπικό σε αυτές τις μονάδες υγείας έχει ξεπεράσει τα όριά του, έχει στοχοποιηθεί από τις διορισμένες διοικήσεις. Ο Διευθυντής των ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου παύτηκε από τη θέση του, εξαναγκάζεται σε παραίτηση ενώ το ΤΕΠ αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους ιατρούς σε άλλα νοσοκομεία.

Στην Ιεράπετρα η τοπική κοινωνία, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς της διοίκησης αλλά και της συνεχούς φημολογίας για αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και την είσοδο σε αυτό ιδιωτών, όπως προβλέπουν οι μελέτες και δηλώσεις κυβερνώντων.

Σας διαβάζω από μία τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείων του κ. Μαμαντόπουλου. «Ο διοικητής δεν αποδέχεται πρωτοβουλίες πολιτών σε δωρεές, αλλά θέλει να του πηγαίνουμε το ποσό της δωρεάς σε μετρητά. Υπάρχουν έτοιμα μηχανήματα για την παιδιατρική κλινική και είναι μέσα στο αυτοκίνητο και τα κάνουμε βόλτες γιατί δεν θα τα αποδεχθεί. Το μεγάλο μας παράπονο είναι η στάση και η συμπεριφορά του απέναντι στο προσωπικό και στους γιατρούς. Παρατυπεί. Δεν υπάρχει κανείς να του πει ότι δεν είναι δικό του νοσοκομείο και ότι αυτά που κάνει τα γνωρίζει η κεντρική εξουσία;».

Το ίδιο λέει και ο κ. Βανταράκης, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Ρεθυμνιωτών. «Του παραδώσαμε μηχανήματα, τέσσερα monitor στην καρδιολογική κλινική σε μια τελετή με την υπόσχεση ότι θα τοποθετηθούν. Ακόμα δεν ξέρουμε πού είναι».

Θα το καταθέσω στα Πρακτικά.

 

Πηγή : Ανατολή

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας