Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ενδιαφέρον από Ιταλία για ελληνικό ελαιόλαδο, όχι στα 3,53 είπε ο ΑΣ Ζάκρου

 https://cdn.agrotypos.gr/sites/default/files/styles/relative_new_800x420_/public/2021-12/elaiolado_elies.jpg?itok=wwIo-BMK

Κάτι κινείται από Ιταλία, λένε οι τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ενώ στην Κέρκυρα το προϊόν πληρώνεται ήδη προς 3,80 ευρώ το κιλό. 

Βηματισμό για μια τιμή πέριξ των 4 ευρώ το κιλό... φαίνεται πως ανοίγει το ελληνικό ελαιόλαδο φετινής εσοδείας. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ενδιαφέρον από Ιταλία για αγορά ποσοτήτων, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων Πακίων, κ. Τάκης Ντανάκας. Ο κ. Ντανάκας εκτιμά πως σε κάθε περίπτωση μετά τις 7 Ιανουαρίου, θα τρέξουν... εξελίξεις στο ελαιόλαδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές έχουν παγιωθεί στα 3,40 ευρώ το κιλό, έγιναν όμως πράξεις και στα 3,50 ευρώ το κιλό, ενώ όπως έγραψε πρόσφατα ο ΑγροΤύπος, deal με ελληνική εταιρεία για πώληση ενός βυτίου, με τιμή στα 3,70 ευρώ το κιλό, έκλεισε και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βλαχιώτη. Προς το παρόν πάντως, σημειώνει παράλληλα ο κ. Ντανάκας, οι περισσότεροι παραγωγοί τηρούν στάση αναμονής.

Όχι στα 3,53 είπε ο ΑΣ Ζάκρου

Διαγωνισμό για πώληση ενός βυτίου έξτρα παρθένου ελαιολάδου προκήρυξε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ζάκρου Σητείας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΑΣ κ. Βασίλης Κατσικαλάκης «μας έγιναν πέντε προσφορές, από 2,30 έως και 3,53 ευρώ το κιλό. Όμως αποφασίσαμε να μην πουλήσουμε, σε τιμή κάτω από 4 ευρώ το κιλό, για να περιμένουμε την άνοδο». Σύμφωνα με τον κ. Κατσικαλάκη, η συγκομιδή στην περιοχή δεν έχει ούτε κατά 50% ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει καλή παραγωγή και ποιότητα.

Μπίκας Αλέξανδρος
 
Πηγή : Agrotypos.gr

Συνολικες προβολες σελιδας