Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

«Γύρος της Σητείας» στις 12 Δεκεμβρίου

 

Ανοικτό κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου για συμμετοχή στον «Γύρο της Σητείας» που θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Η θεσμοθετημένη αθλητική διοργάνωση περιλαμβάνει Αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την ονομασία «Γύρος της Σητείας», Σφαιροβολία (αγώνας επίδειξης ) και Kids’ Athletics. Οι κατηγορίες στον «Γύρο της Σητείας» είναι 1) 10.000 μ. Ανδρών -Γυναικών (2003 και μεγαλύτεροι-ες), 2) 5.000 μ. Ανδρών -Γυναικών (2006 και μεγαλύτεροι -ες ), 3) 2.000 μ. Κ16 Αγοριών- Κοριτσιών και Μαθητών -τριών (2007- 2008-2009 ), 4) 1.000 μ. Κ12 Αγοριών-Κοριτσιών και Μαθητών- τριών (2010-2011-2012-2013).

Το θεσμό διοργανώνουν και στηρίζουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Σητείας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο ΟΑΣ, ο Σητειακός ΑΟ και ο Γ.Σ. «Βιτσέντζος Κορνάρος».

«Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την πολύτιμη συνδρομή τους. Επίσης ευχαριστούμε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, το Νοσοκομείο Σητείας, τις εθελοντικές ομάδες του ΕΕΣ Περιφερειακό Τμήμα Σητείας και της ΕΔΕΑΚ. Ακόμα τον κ. Κ. Κοκολάκη, τον κ. Δ. Ζαργιανάκη, τα ξενοδοχεία “Ίτανος”, “Φλοίσβος”, “Ελυζέ”, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου και Χανίων-Ηρακλείου. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που η βοήθειά τους είναι πολύ σημαντική και, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ο εθελοντισμός είναι η καρδιά αυτής της πόλης. Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες, να γιορτάσουν μαζί μας τον Γύρο της Σητείας 2021», τόνισε ο κ. Λυμπερίου.

 

Αλλαγές στη διαδρομή

«Για τις διαδρομές των 10.000 και 5.000 μ.», πρόσθεσε, «έχει γίνει μία τροποποίηση στην διαδρομή, πάντα σε συνεννόηση με τους αθλητές της πόλης, κατά την οποία οι συμμετέχοντες στα αγωνίσματα θα διανύσουν και θα γνωρίσουν χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία, προχωρώντας στο παραλιακό μέτωπο, διασχίζοντας το δρόμο παράλληλα με τον ποταμό Παντέλη, φθάνοντας στον Άγιο Ιωάννη κι ακολουθώντας το δρόμο των γηπέδων τένις (Άγιος Κωνσταντίνος), περνώντας από το Δημαρχείο και προχωρώντας προς στο κέντρο της πόλης, το Γραφείο του Γεωπάρκου, συνεχίζοντας προς την πλατεία με κατεύθυνση το δρόμο προς το λιμεναρχείο, φθάνοντας στον πεζόδρομο πάπιες και εν μέσω του πεζόδρομου των καταστημάτων του παραλιακού μετώπου θα καταλήξουν και πάλι στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Η διαδρομή αυτή είναι πιο ασφαλής και δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να είναι πιο κοντά στους αθλητές και να τους εμψυχώνει».

 

Οι εγγραφές

Αρκετές, συμπλήρωσε ο κ. Λυμπερίου, είναι ως τώρα οι συμμετοχές για τους αγώνες. Η διαδικασία συνεχίζεται. Μπορούν όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή και ηλεκτρονικά, αλλά και στο γραφείο του ΔΟΚΑΣ (τηλ. 28430-23.775).

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή 





Συνολικες προβολες σελιδας