Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τα νέα κομματικά όργανα της ΝΔ στο νομό Λασιθίου-αναλυτικά όλα τα ονόματα

 

Χωρίς να στηθούν κάλπες, θα επικυρωθεί η εκλογή του προέδρου ΔΕΕΠ Νομού Λασιθίου, της Νομαρχιακής Επιτροπής,  των προέδρων και των μελών των επιτροπών  των τεσσάρων δημοτικών κομματικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι εσωκομματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, στο Νομό Λασιθίου, όμως, όπως και σε άλλους νομούς, όπου ο αριθμός των υποψηφίων ταυτίζεται ακριβώς με τον αριθμό των εκλεγόμενων μελών, η διαδικασία με ψηφοφορία στις κάλπες, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ετσι, τα νέα κομματικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος στο Λασίθι θα θεωρηθούν «de facto» εκλεγμένα, αποφεύγοντας παράλληλα μια διαδικασία προσέλευσης και παραμονής των μελών με δικαίωμα ψήφου σε κλειστό χώρο, σε καιρό πανδημίας, για να ψηφίσουν.

Αυτό το επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Τομεάρχης Νομού Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Μαρής, εξηγώντας ότι εκλογική διαδικασία στο Λασίθι δεν έχει κανένα λόγο να διενεργηθεί, από τη στιγμή που οι υποψηφιότητες για όλα τα όργανα είναι ακριβώς όσες απαιτούνται για να καλύψουν τις αντίστοιχες θέσεις, ως πρόεδροι και ως μέλη των επιτροπών.

Μικρός ο αριθμός των μελών που ανανέωσαν την εγγραφή τους

Θα πρέπει, επίσης να επισημανθεί ότι στο Νομό Λασιθίου ο αριθμός των μελών που προέβησαν σε ανανέωση της εγγραφής τους με τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεών τους καταβάλλοντας ηλεκτρονικά τη συνδρομή των 12 ευρώ, είναι πάρα πολύ μικρός.

Στο Λασίθι δικαίωμα ψήφου κατοχύρωσαν μόλις 265 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ταμειακώς εντάξει!

Εκτός από τις συνθήκες αποστασιοποίησης από τα κοινά που επέβαλε η πανδημία, η υιοθέτηση αποκλειστικά χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ανανέωση της εγγραφής μελών και την κατάθεση της οικονομικής συνδρομής τους, απέτρεψε μεγάλο αριθμό μελών να το πράξει στην τακτή προθεσμία που είχε τεθεί και έληξε στις 15 Οκτωβρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και ο επανεκλεγείς, ως μοναδικός υποψήφιος, πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νομού Λασιθίου Γιώργος Μπαρμπούνης, οριστικοποιήθηκε και συγκεκριμένος, έγκυρος εκλογικός κατάλογος, για να διεξαχθεί αδιάβλητη  εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, το κόμμα είχε δώσει την ευχέρεια σε μέλη που το επιθυμούσαν, να επιλέξουν, δηλώνοντάς το εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, την ηλεκτρονική ψήφο, αντί της ψήφου με φυσική παρουσία στην κάλπη, αλλά τον τρόπο αυτό επέλεξαν ελάχιστοι.

Ερωτώμενος για το φαινόμενο συρρίκνωσης του αριθμού των μελών σε μια τέτοια διαδικασία, ο κ. Μαρής επεσήμανε ότι η εικόνα αυτή παρατηρείται και σε άλλους νομούς της χώρας. Οπου η Νέα Δημοκρατία έχει πολλούς βουλευτές είναι εκείνοι που συμβάλουν επιπρόσθετα για να κινητοποιηθεί  μεγαλύτερος  αριθμός ψηφοφόρων της Ν.Δ. και  να συμμετάσχουν ενεργά και στις εσωκομματικές εκλογές.

Άλλος παράγοντας που έπαιξε ρόλο στη μικρή ενεργοποίηση μελών για ανανέωση της εγγραφής τους είναι η μη εξοικείωση της τεχνολογίας των Η/Υ από τις μεγαλύτερες ηλικίες, που κατά μεγάλο ποσοστό αποτελούν και τα οργανωμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος σε σύγκριση με τις νεώτερες ηλικίες, που είναι μεν άριστοι γνώστες αυτής, αλλά, εν πολλοίς, αποστασιοποιημένοι από τις κομματικές οργανώσεις και τις εσωκομματικές διαδικασίες, ακόμη περισσότερο.

 

Υπάρχει ανανέωση προσώπων

Ο κ. Μαρής τόνισε ότι μπορεί να μη διεξαχθεί εκλογική διαδικασία, εκείνο όμως που διαπιστώνει, είναι η μεγάλη ανανέωση προσώπων στις συνθέσεις, κυρίως, των τοπικών επιτροπών.

Ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Γιώργος Μπαρμπούνης παραμένει μεν, όπως παραμένουν επίσης οι πρόεδροι των δημοτικών τοπικών οργανώσεων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, αλλάζουν εκείνοι της Σητείας και του Οροπεδίου Λασιθίου. Ο κ. Μπαρμπούνης εκλέγεται για δεύτερη φορά (με παρατεταμένη κατά ένα έτος την πρώτη θητεία λόγω covid) και σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος δεν θα έχει δικαίωμα για τρίτη θητεία.

«Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στο Λασίθι, καλό θα είναι να πλαισιώσει τις οργανώσεις γιατί το ζήτημα δεν είναι απλά ποιος θα πιάσει μια κομματική «καρέκλα» ή έναν κομματικό τίτλο. Χρειάζονται πολλοί για να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας προς το κόμμα ώστε η κυβέρνηση στη συνέχεια να μπορεί έχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών να διαμορφώνει τις κατάλληλες πολιτικές, λαμβάνοντας σωστές αποφάσεις. Υπάρχουν τομείς που μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας, που θα ήθελε να συμμετέχει ενεργά και να βοηθήσει το έργο της Ν.Δ.», είπε. Κλείνοντας, ο κ. Μαρής τόνισε ότι καλό είναι να έλθουν όλοι κοντά και να μην κάνουν μόνο κριτική από απόσταση, υπογραμμίζοντας τη σημασία και αξία της συνεργασίας και ενότητας στην παράταξη.

 

Τα κομματικά όργανα του νομού

Πρόεδρος ΔΕΕΠ Γιώργος Μπαρμπούνης. Μέλη ΔΕΕΠ: Μαρία Εμμ. Λαγκωνάκη, Αθανάσιος Α. Κατσαγκόλης, Ιωάννης Εμμ. Λουκάκης Εμμανουήλ Μιχ. Διαλυνάς, Δέσποινα Χαραλαμπάκη – Μπαλοθιάρη, Ελευθέριος Γ. Αλεξανδράκης, Νεκτάριος Ι. Τσαγκαράκης, Νικόλαος Α. Κονταράκης, Νικόλαος Κ. Δολαψάκης.

Πρόεδρος Δ.Τ.Ο. Αγίου Νικολάου: Ειρήνη Κλώντζα. Μέλη: Ιωάννα Π. Μακράκη, Εμμανουήλ Γ. Χριστοφάκης, Μαρία Γ. Καλλιατάκη, Ιωάννης Εμμ. Οικονομάκης, Στυλιανός Θ. Φουράκης, Εμμανουήλ Αντ. Ζερβάκης, Ιωάννης Εμμ. Υγειονομάκης, Θεόδωρος Ευ. Κάπελλας, Ιωάννης Ν. Κυριακάκης.

Πρόεδρος Δ.Τ.Ο. Ιεράπετρας: Ντίνος Κατσιδονιωτάκης. Μέλη: Εμμανουήλ Γ. Γιανναδάκης, Θεόδωρος Εμμ. Μανουσάκης, Νικόλαος Στ. Κοσιδεκάκης, Αντώνιος Ι. Μπαλοθιάρης, Ευάγγελος Γ. Παπακωνσταντής, Γεώργιος Ν. Μαρκής, Ιωάννης Αρ. Χαλκιαδάκης, Σταύρος Δ. Ματζαράκης, Ιωάννης Μ. Μπινιχάκης.

Πρόεδρος Δ.Τ.Ο. Σητείας: Γεώργιος Κακουράκης. Μέλη: Ιωάννης Εμμ. Μαστοράκης, Δημήτριος Γ. Παπαδάκης, Γεώργιος Κ. Βεβαιάκης, Ιωάννης Μ. Μετζογιαννάκης, Εμμανουήλ Κ. Δρακάκης, Παντελεήμων Α. Λιανουδάκης, Γεώργιος Ι. Μπατσολάκης, Νικόλαος Π. Κουφάκης, Μιχαήλ Ν. Αντωνιδάκης.

Πρόεδρος Δ.Τ.Ο. Οροπεδίου Λασιθίου: Νικόλαος Τσαμάνδουρας. Μέλη: Γεώργιος Εμμ. Αθανασάκης, Αντώνιος Κ. Δερμιτζάκης, Νικόλαος Κ.  Μανωλόπουλος, Απόστολος Μ. Τζανάκης, Καλλιόπη Θ. Πιταροκοίλη, Γεώργιος Εμμ. Χαραλαμπάκης, Γρηγόριος Εμμ. Χαϊνάκης.

Οι σύνεδροι: Oι σύνεδροι, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Νομό Λασιθίου στα δύο επόμενα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας, είναι:  Ειρήνη Κλώντζα, Εμμανουήλ Διαλυνάς, Νεκτάριος Τσαγκαράκης, Μαρία Λαγκωνάκη, Γεώργιος Γαλανάκης, Ιωάννης Μπινιχάκης.

NIKOΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας