Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Καταγραφές ζημιών από τον σεισμό της 12ης Οκτωβρίου 2021 σε επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

 https://www.orthodoxtimes.gr/wp-content/uploads/2021/09/w22-72241w21115703w08141504w17210207w02142327w1862123seismos-720x375.png

Ανακοινώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ότι ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στο Νομό Λασιθίου και επλήγησαν από τον σεισμό των 6,3R της 12ης Οκτωβρίου2021.

Σας ενημερώνουμε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή από υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης / Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου που θα διεξάγει αυτοψίες στις πληγείσες επιχειρήσεις που θα καταθέσουν αιτήσεις, προκειμένου να εγκριθούν σχετικές επιχορηγήσεις.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις: από σήμερα 15-10-21.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που έχουν ζημιές καλούνται όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που επισυνάπτεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (το ΣΧΕΔΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣ επισυνάπτεται) και στην συνέχεια σκαναρισμένη στο email civilpro@crete.gov.gr ή να την καταθέσουν, επί του παρόντος, στα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που έχει την έδρα της η επιχείρησή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2841089950 και 2841340300 (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου).

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1. Η παρούσα ανακοίνωση αφορά ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που έχουν την έδρα τους στο Νομό Λασιθίου.

2. Για την καταγραφή πληγεισών ΟΙΚΙΩΝ – ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ παρακαλούμε να απευθύνεστε στους ΔΗΜΟΥΣ των αντίστοιχων περιοχών .

3. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την 12η Οκτωβρίου 2021 και να συνεχίζουν να λειτουργούν (με το ίδιο ΑΦΜ) κατά το χρόνο καταβολής της επιχορήγησης.

4. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πληγείσας επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία, εμπορεύματα και πρώτες ύλες), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρηση του.

Οι δικαιούχοι επιχορήγησης είναι:

  • βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες,

  • εμπορικά καταστήματα,

  • αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ανήκουν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες ανήκουν σε ένα ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα ή και σε νομικά πρόσωπα.

  • μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς,

  • επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Στις επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες επιχειρήσεις, δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Επισυναπτόμενα

  • Αίτηση

     



    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ………………..............................

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ………………........


    ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

    ΑΙΤΗΣΗ

    ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΣΚΟΥΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΛΗΓΕΙΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

    ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ……………………………….

    (ΑΦΟΡΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 6,3R ΤΗΣ 12ης/10/2021 ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ)

    ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:


    Α.Φ.Μ:


    Δ.Ο.Υ.:


    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:


    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:


    ΔΗΜΟΣ:


    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:


    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:


    E-mail ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ή ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ


    ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:


    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
    ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ:


    ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ:


    ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ:

    ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:


    ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΛΛΟΥ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ:


    Παρακαλείσθε όπως προβείτε σε καταγραφή και εκτίμηση ζημιάς για την πληγείσα επιχείρησή μου που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου στην οδό ………………..………………………………………………………. του Δήμου …………………..……………….. της Δημοτικής Ενότητας ………………………………….., Κοινότητα………….……………………………., και επλήγη από τον σεισμό των 6,3R της 12ης/10/2021.

    Σύντομη περιγραφή ζημίας της πληγείσας επιχείρησης:


























    Ο/Η Αιτ





    …………………….

    (Υπογραφή - Σφραγίδα)

     

Συνολικες προβολες σελιδας