Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ.

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/sxoleio-aithousa-thrania-638x375.jpgΕπειδή το θέμα της παραίτησης ή μη των «Αιρετών» της ΔΑΚΕ Λασιθίου από το νέο ΠΥΣΔΕ Λασιθίου δεν είναι προσωπικό αλλά κύρια πολιτικό ζήτημα!

 

Ας απαντήσουν οι “αιρετοί” της ΔΑΚΕ Λασιθίου στην ΟΛΜΕ, στην παράταξή τους και στους συναδέλφους γιατί δεν συμπορεύτηκαν με την ομόφωνη (από όλες τις παρατάξεις και τη ΔΑΚΕ ΔΕ)  απόφαση – ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 7/01/2021 με τίτλο « Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της κυβέρνησης! » με υπογραφή του προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Θεόδωρου Τσούχλου που ανήκει στη ΔΑΚΕ Δ.Ε. 

 Οι αριθμοί της συμμετοχής των συναδέλφων  στις ηλεκτρονικές εκλογές των Υ.Σ. είναι αδιαμφισβήτητοι, από 642  συναδέλφους στο Λασίθι ψήφισαν μόνο 107 ( αποχή 84% – συμμετοχή 16%) και πανελλαδικά συμμετοχή 7%.

Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2018 για τα ΥΣ που έγιναν βεβαίως δια ζώσης, η διαφορά στη συμμετοχή των συναδέλφων που ψήφισαν τότε σε σχέση με τις ψευτοεκλογές του 2020, είναι τεράστια.

Από τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές του 2018 οι εγγεγραμμένοι ήταν 555 συνάδελφοι.  Από αυτούς : Ψήφισαν 490 και Απείχαν 65 ( ποσοστό αποχής 11,71%)

Στην προκειμένη περίπτωση οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Άραγε για ποια δημοκρατική εκπροσώπηση των συναδέλφων μιλούν;  

Ας αφήσουν την παράταξη της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ. 

και ας ασχοληθούν με τιμή μετά του οίκου τους. 

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ.

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

Συνολικες προβολες σελιδας