Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Από τι πέθανε ο άτυχος ψαροντουφεκάς στη Σητεία

Από τι πέθανε ο άτυχος ψαροντουφεκάς στη Σητεία

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση

 Σε πνιγμό οφείλεται τελικά ο θάνατος του 61χρονου ψαροντρουφεκά Χάρη Φωτιάδη από τη Σητεία, που έσβησε χθες και με τον θάνατο του βύθισε στο πένθος όλη την περιοχή.

Νωρίς το μεσημέρι, όπως μεταδίδει και το radiolasithi.gr, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στο ΠΑΓΝΗ με το πόρισμα να αναφέρεται σε καθαρό πνιγμό για τον άτυχο 61χρονο.

Την ίδια ώρα, "φως" στην τραγική υπόθεση έρχεται να δώσει η μαρτυρία ατόμου που βρισκόταν στην περιοχή χθες το απόγευμα και ήταν ένα από τους πρώτους που κλήθηκε να βοηθήσει στην επιχείρηση ανεύρεσης του 61χρονου.

Ο Μάνος,  κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι περιγράφοντας τα όσα έγιναν χθες από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ,  την ώρα που άνδρες του Λιμεναρχείου Σητείας εντόπισαν τον άτυχο άνδρα λίγα μέτρα από την ακτή.

Ο ίδιος ψάρευε με βάρκα στην περιοχή και περίπου στις 5 το απόγευμα γυρνώντας προς την ακτή, είδε τη σημαδούρα του 61χρονου να πλέει μόνη της χωρίς να φαίνεται κάποιος να ψαρεύει σε μια ακτίνα 100 μέτρων. Από το σημείο πέρασε όπως λέει βιαστικά και μαζί με το φίλο του δεν έδωσαν μεγάλη σημασία, θεωρώντας πως κάποιος θα είχε δέσει τη σημαδούρα και θα ψάρευε τριγύρω κάτι που συνηθίζεται.

Τελικά φαίνεται πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι και ο 61χρονος πιθανότατα είχε χάσει ήδη τη ζωή του λίγο νωρίτερα.

Όπως λέει ο  Μάνος περίπου στη 1 το μεσημέρι ο 61χρονος είχε πάρει τηλέφωνο άλλο κάτοικο της περιοχής να ρωτήσει πληροφορίες για τον καιρό πριν ξεκινήσει από την Ανατολή, κάτι που δείχνει πως είναι πολύ πιθανό ο Χάρης Φωτιάδης να έχασε τη ζωή του το μεσημέρι λίγο πριν τις 5.

 

Το λιμενικό για το θάνατο του 61χρονου

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε το λιμενικό σώμα για το τραγικό συμβάν για το οποίο μάλιστα διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Σητείας.

Η ανακοίνωση

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σητείας, ότι 61χρονος ημεδαπός είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή “ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΥ” Σητείας και έκτοτε αγνοείτο.
Άμεσα για την περιοχή αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ενώ λίγο αργότερα ο αγνοούμενος εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, εγκλωβισμένος μεταξύ βράχων, εντός θαλάσσης, στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας.

 

Σπαράζει καρδιές το "αντίο" του γιου του

Υπενθυμίζεται ότι συγκλόνισε ο γιος του αδικοχαμένου ψαροντουφεκά με μήνυμα του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγραψε και νωρίτερα το cretalive, με λόγια που σπαράζουν, αποχαιρετά και λέει το δικό του"αντίο" στον αγαπημένο του πατέρα.

"Η μεγάλη σου αγάπη για την θάλασσα σε πρόδωσε...
Γιατί μπαμπά μου γιατί; Ποιος θα με παίρνει το πρωί τηλ να μου ζητάει καφε; Καλό ταξίδι σου εύχομαι και να τους ταΐζεις ψάρια εκεί πάνω και θα σε αγαπάνε όλοι όπως και εδώ... 
Εύχομαι να τα ξανά πούμε σύντομα!"
αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του.

 

Πηγή : Cretalive

Με πληροφορίες από radiolasithi.gr

Συνολικες προβολες σελιδας