Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει την υγεία έξω από το παιχνίδι του

Απάντηση του Μιχάλη Βασιλάκη μέλους Δ.Σ. διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λασιθίου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου:

 

“Μην πιστεύεις τίποτε απ’ αυτά που ακούς και μόνο τα μισά απ’ αυτά που βλέπεις.“

Αυτό πρέπει να έχει σαν οδηγό του όποιος ασχολείται με ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Εχουν περίσσευμα υποκρισίας σε αυτό τον χώρο, ενώ ελάχιστα τους ενδιαφέρει η αλήθεια.

Για ποια κομματικά κριτήρια μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν καταγγέλθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ για 700 αντικαταστάσεις (βλέπε ξήλωμα) προϊσταμένων στην υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε το 2016 νόμο για την επιλογή των προϊσταμένων, αλλά πέντε χρόνια δεν τον εφάρμοσε. Δεν προχώρησε ποτέ σε κρίσεις, αλλά μόνο σε αναθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τα υπηρεσιακά συμβούλια, διορίζοντας νέα, με ημέτερους, που παραμένουν μέχρι σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για πέντε χρόνια εγκαθίδρυσε ένα κομματικό κράτος και αποσάθρωσε την υγεία, κάτι που το βιώσαμε ιδιαίτερα στο νομό Λασιθίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θραψανιώτης, όταν το 2018 οι εργαζόμενοι πήγαν στην ΥΠΕ να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική και τον αυταρχισμό της διοίκησης, πήρε το μέρος της. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κώφευε για πέντε χρόνια, όταν το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αναδείχθηκε στο πλέον υποστελεχωμένο της Ελλάδας. Κώφευε στα προβλήματα των εργαζόμενων. Συνέβαλε στο κομματικό κράτος που έστησαν με τους αρεστούς τους.

Οτι λοιπόν δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια, μη προχωρώντας σε κρίσεις, έχουν την απαίτηση να γίνει εν μέσω πανδημίας. Και από πάνω αρνούνται το δικαίωμα των τωρινών διοικήσεων, να εφαρμόζουν νόμους και διατάξεις που ψηφίστηκαν ή παρέμειναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Προχώρησαν ακόμα και σε παράνομες μετατάξεις, σε αναγνώριση αμφισβητούμενης συνάφειας μεταπτυχιακών, σε επιλογές προϊσταμένων με το ίδιο ισχύον πλαίσιο, με καθαρά αναξιοκρατικά κριτήρια.

Μήπως η παρούσα διοίκηση έκανε ιδιαίτερες αλλαγές; Επειδή συμπλήρωσε τα κενά ενοχλήθηκαν κάποιοι; Επειδή έκανε μετακινήσεις σε άλλες θέσεις, στα πλαίσια της εσωτερικής  κινητικότητας όπως προβλέπεται; Ή μήπως κάποιοι θεωρούν πως κατοχυρώνουν δικαίωμα ισόβιας παραμονής στον ίδιο αντικείμενο; Υπάρχει κάποια παρανομία σε αυτές τις επιλογές;

Μήπως πιστεύουν πως βάζοντας θέμα μεταπτυχιακών, αυτά προσφέρουν a priori δεξιότητες, ικανότητες και εμπειρία για κατάληψη θέσεων; Χρήσιμη αναμφισβήτητα κάθε πρόσθετη γνώση, αλλά έκαστος κρίνεται από το σύνολο και όχι αποσπασματικά. Χρειάζονται και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα.

Η επιλογή για μια θέση ευθύνης  είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου χαρακτηριστικών. Πρέπει να συνυπάρχουν οι γνώσεις, η εμπειρία, οι ικανότητες. Η δυνατότητα συνεργασίας, διοίκησης και δίκαιης διαχείρισης προσωπικού. Και φυσικά να είναι αποδεδειγμένου αποτελέσματος.

Ποια όμως είναι η “καίρια διευθυντική θέση”  στη διοικητική υπηρεσία που δεν γίνεται πλήρωση της; Ποιος έχει τα προσόντα; Γνωρίζουν καν αν υπάρχουν προς επιλογή;  Και γιατί η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε επί πέντε χρόνια;

Παρά τις σοβαρές συνέπειες της επιδημίας, το αυξημένο βάρος, έχουν προχωρήσει πολλά. Χρόνια προβλήματα λύνονται, δεκάδες άτομα έχουν προσληφθεί, συνεχίζονται οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, αντιμετωπίζεται με επάρκεια η επιδημία, στηρίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και τα υπόλοιπα του νομού, αναβαθμίζονται με υποδομές, νέο εξοπλισμό, και προσωπικό.

Να έρχεται τώρα μια κομματική παράταξη, πρωταθλητής στην αναξιοκρατία όπως έχει  καταγγελθεί από τα όργανα των εργαζόμενων, να διαμαρτύρεται γιατί δεν είναι αρεστές επιλογές προσώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους, είναι αστείο.

Είναι φαίνεται στα πλαίσια της επιδιωκόμενης όξυνσης το τελευταίο διάστημα, από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατανοητό μέχρι σε ένα βαθμό, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας αφήσουν την υγεία έξω από αυτό το παιχνίδι.

Δεκτές οι προτάσεις, επιθυμητός ο διάλογος, αλλά να έχει ουσία και στόχο την καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων. Οποτε θέλουν, μπορεί να γίνει μια κουβέντα. Πόσα άτομα προσελήφθησαν στα πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία του Λασιθίου, ποιο το ισοζύγιο, και πόσα στον ενάμισι χρόνο της παρούσας κυβέρνησης. Να συγκρίνουμε και να συμπεράνουμε. Και κυρίως να πληροφορηθούν οι πολίτες του Λασιθίου.

“Προτείνω στους αντιπάλους μας μια συμφωνία: αν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτούς.”

Βασιλάκης Μιχάλης
Μέλος ΔΣ διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λασιθίου

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας