Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Η Σητεία είναι μία απομονωμένη περιοχή κι έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κι ασφαλές οδικό δίκτυο

 

«Αυτή τη στιγμή βαδίζουμε στα τυφλά», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης

περιγράφοντας με λίγες μόνο λέξεις την κατάσταση που επικρατεί στο τέλη Ιανουαρίου στον τομέα του τουρισμού. «Κατά την τρέχουσα περίοδο, στο παρελθόν υπήρχε δράση προς διάφορες κατευθύνσεις, όπως προετοιμασία για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού προκειμένου να προβληθεί η περιοχή, να γίνουν επαφές με tour operetors και να βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον επισκεπτών για τη νέα τουριστική σαιζόν. Επίσης υπήρχε μία πρώτη εικόνα για τις κρατήσεις για την νέα σαιζόν. Φέτος βέβαια τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Κατ’ αρχήν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξει, πότε θα ξεκινήσει, υπό ποιές προϋποθέσεις θα εξελιχθεί και πόσο θα διαρκέσει η φετινή τουριστική σαιζόν. Δεν ξέρουμε επί της ουσίας τί ακριβώς θα γίνει φέτος. Πότε και με ποιο τρόπο θα μπορεί να μετακινηθεί ο κόσμος.

Ο κ. Κακουράκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Ενώσεων Ξενοδοχείων της Κρήτης με τους αρμοδίους του Υπουργείου Μεταφορών και συγκεκριμένα τον κ. Κεφαλογιάννη. Στη διάρκειά της συζητήθηκε το ζήτημα του ΒΟΑΚ. «Στο πλαίσιο των συχνών τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιούμε, κλήθηκε ο Υπουργός κ. Κεφαλογιάννης και συζητήσαμε την πορεία του σημαντικού αυτού θέματος. Δεδομένης και της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για ενιαίο ΒΟΑΚ από το Καστέλι μέχρι και την Σητεία θέσαμε και εστιάσαμε στο κομμάτι του Νομού Λασιθίου και δη από Άγιο Νικόλαο έως Σητεία γνωρίζοντας ότι οι μελέτες είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο.

Ζητήσαμε ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα έναρξης του έργου και απαντήθηκε ότι οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθούν εντός του 2021 ώστε να μπορούν να βγουν τεύχη δημοπράτησης ενιαία για τον ΒΟΑΚ, τους πρώτους μήνες του 2022.

Από ‘κει και πέρα θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση κατοίκων του Καβουσίου να καταθέσουν προσφυγή. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις στον σχεδιασμό.

Για εμάς πρώτη προτεραιότητα είναι ο ΒΟΑΚ. Το αεροδρόμιο Καστελίου θα είναι το κεντρικό της Κρήτης, διαμεσολαβητικό. Η Σητεία είναι μία απομονωμένη περιοχή κι έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κι ασφαλές οδικό δίκτυο που θα δίνει τη δυνατότητα γρήγορης κι ασφαλούς μετακίνησης σε επίπεδο Κρήτης των πολιτών από και προς Σητεία», κατέληξε.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας