Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Ομάδα Επανίδρυσης Μακρύ Γιαλού: Συνεχίζουν τον αγώνα για την επανίδρυση του Δήμου

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/makry-gialos-ierapetra-crete-12-jun-2015-1-general-fullscreen-1_1_radiolasithi.gr_-1000x563.jpgΠαρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αιρετών για το Μακρύ Γιαλό μετά την αρίθμ. 909/2020 απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή του Δήμου Ιεράπετρας.

 

Είναι γεγονός ότι στην υπόθεση του Μακρύ Γιαλού κάποιοι έκτισαν «πολιτικές» καριέρες και στο Δήμο Ιεράπετρας και στο Δήμο Σητείας, το να συνεχίζουν όμως ακόμα και σήμερα να προσδοκούν κι άλλα προσωπικά οφέλη αυτό μας ξεπερνάει.

Πραγματικά έκπληκτοι ακούμε και διαβάζουμε για το ποιος πάλεψε περισσότερο για να συντελεστεί αυτό το έγκλημα στην περιοχή μας και επαίρονται γι αυτό λες και δεν έχουν καταλάβει την τεράστια ζημιά που έχουν προκαλέσει και αντί επιτέλους να καθίσουν κάτω να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση προς όφελος της Κοινωνίας και του τόπου το μόνο που τους ενδιαφέρει ακόμα και σήμερα είναι ο Μακρύ Γιαλός στην Ιεράπετρα ή την Σητεία.

Και είναι κάποιοι απ αυτούς που ανακάτεψαν Θεούς και δαίμονες όσες φορές εμείς σαν Ομάδα Επανίδρυσης φτάσαμε πολύ κοντά στην οριστική λύση και το ξέρουν ότι το ξέρουμε. Δεν είναι ή ώρα όμως κάποια στιγμή θα αναφερθούμε σε πρόσωπα, ρόλους και καταστάσεις από την κατάργηση του Δήμου μέχρι σήμερα.

Όλοι αυτοί λοιπόν γνωρίζουν πολύ καλά και ότι μια περιοχή με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης δεν έμεινε απλώς στάσιμη, πήγε πολλά χρόνια πίσω μετά την κατάργηση του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παρόν μοντέλο διοίκησης για την περιοχή μας απέτυχε οικτρά με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου και όμως επιμένουν αγνοώντας τελείως ακόμα και την βούληση των κατοίκων που είναι η επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού.
Και πρέπει επιτέλους όλοι μα όλοι: Υπηρεσιακοί παράγοντες, αιρετοί, πολιτικοί κλπ να καταλάβετε ότι Είναι ηθικό, συνταγματικό και κυρίως δημοκρατικό δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής να αποφασίζουν αυτοί για το μέλλον τους και για τον τόπο τους, τον τόπο τον οποίο διαμένουν και δραστηριοποιούνται και που θα τον παραδώσουν αύριο στα παιδιά τους και όποιος δεν αναγνωρίζει αυτό τους το δικαίωμα τότε μιλάμε τουλάχιστον για αντιδημοκρατική για να μην πούμε φασιστική νοοτροπία.

Απευθυνόμενοι σε όλους τους κατοίκους και τους Δημότες του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού σας ενημερώνουμε ότι σαν Ομάδα Επανίδρυσης με την δύναμη που μας έδωσαν οι χιλιάδες υπογραφές σας συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε για την επίτευξη του στόχου μας που είναι ένας και μόνο η επανίδρυση του Δήμου μας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

Συνολικες προβολες σελιδας