Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Το μαγευτικό Βάι… αντιστέκεται στον κοροναϊό

παραλία του ΒάιΗ Μ. Σπανουδάκη προτρέπει τους επισκέπτες να απολαύσουν τις βουτιές με ασφάλεια


Ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες λόγω του κοροναϊού, η εξωτική παραλία του Βάι εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, ξένους αλλά κυρίως Έλληνες που καθημερινά πλέον επισκέπτονται το φοινικόδασος και… καταδύονται στα καταγάλανα νερά της περιοχής με τον πλούσιο βυθό. Η ΜΑΔΕΣ (Μονομετοχική  Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Σητείας) είναι αρμόδια  για τη διαχείριση και την αξιοποίηση του Βάι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μελλοντικά αναμένεται να ενταχθούν και άλλες δράσεις προς αξιοποίηση με στόχο την ανάδειξη φυσικών τοπιών με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση για τους επισκέπτες.
Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και στην παραλία του Βάι η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΜΑΔΕΣ, Μαρία Σπανουδάκη, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της δημοτικής εταιρείας.
Μαρία Σπανουδάκη
Η πρόεδρος της ΜΑΔΕΣ Μαρία Σπανουδάκη
Γέννημα-θρέμμα της περιοχής και ως άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με τον τουρισμό (λειτουργεί οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα στο Παλαίκαστρο), η Μαρία Σπανουδάκη δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό της με τους συνεργάτες της, ώστε να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους επισκέπτες.
Όπως ανέφερε, μέχρι και τις αρχές Ιουλίου η κίνηση ήταν κάπως υποτονική. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου πύκνωναν οι επισκέψεις Ελλήνων τουριστών και τις ημέρες αυτές η κίνηση έχει αυξηθεί θεαματικά, με τους Έλληνες τουρίστες να εξακολουθούν να κρατούν τα πρωτεία.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΜΑΔΕΣ, πέρυσι είχαν προς χρήση 475 ξαπλώστρες στην παραλία του Βάι. Στην παρούσα φάση έχουν αναπτυχθεί 350 συνολικά και αυτό για λόγους ασφαλείας επειδή πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. «Αν υπήρχε η δυνατότητα να προσθέσουμε περισσότερες καρέκλες, θα γέμιζαν όλες. Υπάρχει όμως το πλαφόν ασφαλείας. Είμαστε ικανοποιημένοι δεδομένων των συγκυριών. Το πιο βασικό όμως είναι ότι το προσωπικό δίνει μεγάλη βαρύτητα στα μέτρα ασφαλείας ώστε τόσο οι επισκέπτες όσο και οι εργαζόμενοι να είναι προστατευμένοι και ασφαλείς».
Όπως διαβεβαιώνει, άπαντες φορούν μάσκες και γάντια ενώ απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα.
Η Μαρία Σπανουδάκη κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το μαγευτικό Βάι, να απολαύσει  τα πεντακάθαρα νερά με τη Γαλάζια σημαία, σε συνθήκες ασφάλειας.

Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας