Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ιεράπετρα - Θανατηφόρο δυστύχημα: Νεκρή ποδηλάτισσα μετά από τροχαίο με φορτηγό

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2019-06-18/byc.jpg
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος της Κρήτης, σκορπώντας θλίψη. Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Περιστερά περίπου στις 11 χθες το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο Ιεράπετρας - Σητείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα φορτηγό και ένα ποδήλατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να προσπάθησε να προσπεράσει την ποδηλάτισσα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο ποδήλατο επέβαινε μία 74χρονη Γαλλίδα η οποία και τραυματίστηκε θανάσιμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της ο οποίος επέβαινε επίσης σε ποδήλατο που βρισκόταν πίσω από εκείνη. Όταν σημειώθηκε το τροχαίο, αμέσως κοντά στην ποδηλάτισσα έτρεξε ο άντρας της ο οποίος επιχείρησε να της κάνει τεχνητή αναπνοή, την ώρα που εργαζόμενοι από το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται απέναντι από το σημείο, κάλεσαν το 166.
«Ακούσαμε τον ήχο από το φρενάρισμα του φορτηγού αυτοκινήτου και το είδαμε ενώ πεταχτήκαμε έξω από το μαγαζί μας, να σταματά στην άκρη του δρόμου. Λίγο πιο πίσω είδαμε αιμόφυρτη την άτυχη τουρίστρια, πεσμένη με το ποδήλατο της στην άκρη του δρόμου και τον σύζυγο της που ακολουθούσε, να προσπαθεί κάνοντας της τεχνητή αναπνοή, να την επαναφέρει στη ζωή καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις της.
Καλέσαμε αμέσως το ΕΚΑΒ και την Τροχαία για να μεταφερθεί η άτυχη γυναίκα το συντομότερο δυνατόν στο Νοσοκομείο. Σε ελάχιστα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο και την παρέλαβε χωρίς στο μεταξύ να έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της» είπε η κ. Ιωάννα Μιχελαράκη από το απέναντι καφέ-μπάρ.
Παρόμοια ήταν η αντίδραση και των εργαζόμενων στο απέναντι από το σημείο του δυστυχήματος πρατήριο υγρών καυσίμων.
«Εκείνη τη χρονική στιγμή ήμουν μέσα στο πρατήριο και δεν είδα κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο.
Πετάχτηκα κι εγώ έξω από το πρατήριο, από το φρενάρισμα του φορτηγού, και είδα ότι υπήρχε στην άκρη του δρόμου μια τουρίστρια που αιμορραγούσε πεσμένη με το ποδήλατο της. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ που ήρθε αμέσως και παρέλαβε την άτυχη γυναίκα που φορούσε όπως και ο άντρας της κανονικά τη στολή του ποδηλάτη και το κράνος της, αλλά είχε σοβαρά τραύματα στη μια της πλευρά», ανέφερε από το απέναντι βενζινάδικο ο κ. Βασίλης Ξενικάκης.
Άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,  με τους διασώστες να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην τραυματία και στη συνέχεια να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.
«Στο νοσοκομείο η άτυχη γυναίκα έφτασε νεκρή και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή», αναφέρει στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αρακαδάκης.
Και η αστυνομία έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, με τους αστυνομικούς να διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα.
Και η «μαύρη» λίστα με τους νεκρούς που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ολοένα και αυξάνεται. Από την αρχή του έτους, 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους ανθρώπους.


Νεκρός στον ποταμό Γιόφυρο
Μέσα σε λιγότερα από 48 ώρες, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία που μούδιασαν την Κρήτη.
Λίγο πριν την 74χρονη Γαλλίδα που άφησε την τελευταία της πνοή στην Ιεράπετρα, το βράδυ της Κυριακής, υπήρξε μία πτώση θανάτου στον ποταμό Γιόφυρο στο Ηράκλειο.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:15 όταν ο άνδρας, λόγω αγνώστων μέχρι αργά χθες αιτιών, βρέθηκε να κινείται σε χωματόδρομο που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του ποταμού και όχι για την κυκλοφορία οχημάτων, οπότε και υπό συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε με το αυτοκίνητό του στον Γιόφυρο, με συνέπεια να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό και να βρει τραγικό θάνατο.
Δύτες της ΕΜΑΚ που κλήθηκαν να συνδράμουν στην επιχείρηση έπεσαν στα νερά του ποταμού, ώστε να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουν το άτομο που βρισκόταν μέσα στην καμπίνα του Ι.Χ., με τις έρευνες να γίνονται με προβολείς, καθώς στην περιοχή επικρατούσε σκοτάδι. Οι δύτες της ΕΜΑΚ, μετά από μεγάλη επιχείρηση, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν μέσα στα νερά το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να ανοίξουν τις πόρτες, όπου έγινε αντιληπτό ότι ο ενήλικας άντρας δεν ήταν πλέον στη ζωή.
Τον 47χρονο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας