Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Το αστυνομικό δελτίο για την εξιχνίαση της δολοφονίας της ηλικιωμένης στη Ζήρο

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας
και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε την 09.02.2019 σε βάρος 88χρονης ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Σητείας.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα αστυνομικών ενεργειών και πολύμηνωνερευνών των προαναφερθέντων υπηρεσιών, από τις οποίες διακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών ηλικίας  32, 37 και 40 και ενός 26χρονου αλλοδαπού.
Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, αποτέλεσμα της οποίας προέκυψε ο θάνατος της 88χρονης.
Ειδικότερα, το βράδυ της 09.02.2018, σε περιοχή του Δήμου Σητείας, άγνωστα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία της 88χρονης και με την χρήση και την απειλή βίαςαφαίρεσαν από τη κατοχή της το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, σήμερα το πρωί οργανώθηκεπραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και αστυνομικών της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας, αποτέλεσμα της οποίας επήλθε ο θάνατος της 88χρονης.
Η Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματοςτης Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας