Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Όταν ο Πλακιωτάκης τα βρήκε με τον Πατεράκη

https://i1.wp.com/104fm.gr/cms/wp-content/uploads/1-Exports-001.jpg?resize=800%2C355
Eνδιαφέροντα πράγματα διημείφθησαν τις τελευταίες μέρες στη Σητεία. Όπως είχε ήδη αναγγελθεί, το πρωί της Κυριακής, (25/11) ο Γιώργος Ζερβάκης θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία Σητείας.

Αντ’ αυτού ανέγνωσε μια δήλωση δια της οποίας αποσύρει την υποψηφιότητα του διότι:
δυστυχώς αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι η απόφαση μου αυτή δεν είναι αρεστή στον τοπικό Βουλευτή κ. Ι. Πλακιωτάκη με αποτέλεσμα την παρότρυνση και πίεση σε τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη για αποτροπή συμπόρευσης και συμμετοχής στην ομάδα μας. Το σκεπτικό της εν λόγω κίνησης δικαιολογήθηκε σαν επιπόλαια πρωτοβουλία εκ μέρους μου χωρίς να ενημερώσω προηγουμένως τον τοπικό Βουλευτή και στο ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο και ένας συνεχιζόμενος σχεδιασμός έργων που δεν πρέπει επ’ ουδενί να αποτραπεί. Η όποια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του κατέστη αδύνατη.
Αντιλαμβάνεστε ότι σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον κι ένα τόσο τοξικό κλίμα οι επιλογές για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός είναι δύο. Δεν επιλέγω τον δρόμο της αντιπαράθεσης αλλά της αυτοσυγκράτησης. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: η πρόοδος και το καλό του τόπου. Κι επειδή δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου από τη θέση του Δημάρχου, να επαιτεί και να εκλιπαρεί υποκύπτοντας σε πιέσεις και εκβιασμούς, προτιμώ προς το παρόν και υπό τις παρούσες συνθήκες να μην μετέχω σε διαδικασίες.
θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους από την αρχή αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια μου και να ζητήσω μία δημόσια συγνώμη για την προσδοκία κι ελπίδα που είδα στα μάτια των συμπολιτών μου όλες αυτές τις ημέρες. Σας ευχαριστώ. Και πάλι Χρόνια Πολλά.
Οι πληροφορίες μέχρι την ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής, ήθελαν τον Γιώργο Ζερβάκη να κατεβάζει συνδυασμό και να πολιορκείται μάλιστα να συμπεριλάβει και προσωπικότητες από αυτό που ονομάζουμε «βαθύ ΠΑΣΟΚ» της περιοχής.
Αλλά τελικά φαίνεται ότι το ειδύλλιο Πλακιωτάκη – Πατεράκη είναι σαφώς πιο δυνατό, από το να μπει στη μέση ο Ζερβάκης και να χαλάσει τη σούπα.
Λίγο αργότερα ο Γιάννη Πλακιωτάκης δήλωνε:
κατ’ αρχήν ασχολούμαι με την κεντρική πολιτική σκηνή, κι αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Τώρα αν κάποιοι δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,αν κάποιοι δηλώνουν αδυναμία συγκροτήσεως ψηφοδελτίου, ας ψάξουν αλλού τον αποδιοπομπαίο τράγο. Εγώ αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτά που θα κριθούν είναι τα πρόσωπα που θα μπορούν να ενώσουν διότι τα κόμματα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Άρα εγώ καλώ τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν με βάση την αξιοσύνη, τον προγραμματικό λόγο και βεβαίως όλους αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα και για την περιοχή της Σητείας αλλά και για ολόκληρη την χώρα.
Το δυστύχημα είναι ότι για άλλη μια φορά η Σητεία χάνει την ευκαιρία να αλλάξει ρότα, τρόπο, πολιτική, κατεύθυνση, λογική εν τέλει. Τα παρεάκια βρίσκονται εδώ «ενωμένα – δυνατά«, στερώντας όποιο ζωτικό χώρο για τους νέους του τόπου και τη πρόοδο. Γι’ αυτό και οι νέοι μας είναι κάπου αλλού, έξω, προφέροντας τη γνώση και την δημιουργία τους εκεί όπου υφίσταται ως έννοια και ουσία η αξιοκρατία.
Μήπως κάποια στιγμή και ο «κυρίαρχος λαός» θα έπρεπε να πάρει θέση σε όλα αυτά, παραδείγματος χάριν να απόσχει συλλογικά από μια εκλογική διαδικασία που δεν τον εκφράζει με όλους αυτούς τους υποψήφιους;
Αλλά τι να λέμε τώρα ;;;;;


Πηγή : 104.4 fmradio

Συνολικες προβολες σελιδας