Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Μείωση δημοτικών τελών στους τρίτεκνους - πολύτεκνους

Ο Δήμος Σητείας   σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 202 Ν. 3463/2006 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει  και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του , αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης των  πολύτεκνων και τρίτεκνων   οικογενειών με προστατευόμενα μέλη   θα προχωρήσει στην αξιολόγηση   της δυνατότητας  μείωσης μέρους των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά ,  τα οποία να είναι  πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα φωτοαντίγραφά τους:

1. Αίτηση του κατοίκου-δικαιούχου ( θα δίδεται από την υπηρεσία) όπου θα αναφέρονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει συνημμένα.
2. Έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι ο αιτών είναι  Δημότης  και κάτοικος του Δήμου Σητείας .
3. Εάν πρόκειται για προστατευόμενα μέλη του αιτούντος, έγγραφο – βεβαίωση ή Φορολογική δήλωση που θα αποδεικνύει ότι αυτά συνοικούν μαζί του και τον βαρύνουν οικονομικά.
4.  Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης  συνοδευόμενο  από πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ.
5. Πρόσφατη απόδειξη της ΔΕΗ στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογενείας του. Εάν αυτή δεν υπάρχει είναι απαραίτητο να γίνει μεταβολή στη ΔΕΗ.
6. Συμβόλαιο κυριότητας της κατοικίας στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του. Εάν αυτή είναι δωρεάν παραχώρηση, να προσκομίζονται σχετικά αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. Ε2 της φορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη του περασμένου έτους). Τέλος αν αυτή είναι μισθωμένη, θεωρημένο(και σε ισχύ) από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. συμβόλαιο στο όνομα αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του.
7. Υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, εφόσον βέβαια δεν είναι ο δικαιούχος- ωφελούμενος, στην οποία θα βεβαιώνεται ότι συμφωνεί με την μεταβολή των τ.μ. του ακινήτου του στη Δ.Ε.Η. με «πλασματικά» τετραγωνικά, προς όφελος του δικαιούχου μισθωτή ή του παραχωρησιούχου χρήσης του ακινήτου του. Επίσης θα δηλώνει ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση για επανακαθορισμό των σωστών τ.μ. στο δήμο μας, σε περίπτωση αλλαγής ενοικιαστή ή παραχωρησιούχου χρήσης, αλλιώς ο δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο το όφελος του ,σύμφωνα με  την ισχύουσα νομοθεσία.
8. Στοιχεία (συμβόλαιο ή σχέδιο μηχανικού) για τα πραγματικά τ.μ. της κατοικίας, εάν αυτά δεν προκύπτουν από τα άλλα δικαιολογητικά και επί πλέον δεν υπάρχουν ούτε στο αρχείο της υπηρεσίας μας.
9. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι η όποια αλλαγή προκύψει θα γνωστοποιηθεί άμεσα στο Δήμο μας (π.χ. απώλεια ιδιότητας, μετακόμιση, αλλαγή χρήσης ακινήτου κλπ). Εάν αυτό δε γίνει, ο Δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο το όφελός του, σύμφωνα με  την ισχύουσα νομοθεσία.

10. Η απαλλαγή θα συσχετισθεί με το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου ή της οικογένειάς του. Θα προσκομίζεται εκκαθαριστικό εφορίας καθώς και το Ε9. Εάν δε γίνεται φορολογική δήλωση, τότε υπεύθυνη δήλωσή τους, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση σε καμία Δ.Ο.Υ.
11. Α.Φ.Μ. και φωτοαντίγραφο ταυτότητας, για καταγραφή των στοιχείων των δικαιούχων.
12. Όποιο άλλο δικαιολογητικό τυχόν απαιτηθεί για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου, σε περίπτωση που κάτι δεν προκύπτει σαφώς από τα προηγούμενα ή για περιπτώσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν.
Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2017 .
Η παραλαβή των δικαιολογητικών και των αιτήσεων θα γίνεται από την υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας (τμήμα εσόδων ) Ζαχαρένια Σφακιανάκη τηλ. 28433 40528



                                                                                   Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών

                                                                                                   Λεωνίδας Τερζής

Συνολικες προβολες σελιδας