Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Διαφορετική η τρέχουσα τουριστική σαιζόν για την περιοχή της Σητείας

Διαφορετική είναι σίγουρα η τρέχουσα τουριστική σαιζόν για την περιοχή της Σητείας. Ξεκίνησε νωρίς -για τα δεδομένα πάντα της περιοχής- στα μέσα Μαΐου με την άφιξη εβδομαδιαίως δύο πτήσεων τσάρτερ από την Σουηδία και τη Δανία. Θα ολοκληρωθεί δε στις 19 Οκτωβρίου -πρωτόγνωρη ημερομηνία για την περιοχή- οπότε θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία πτήση της φετινής σαιζόν, που σημαίνει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Σητεία.

Στα νέα θετικά δεδομένα προστίθεται και το ότι κατά την φετινή σαιζόν καταγράφονται μεγάλα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής. Ιδιαίτερα με εκείνα που συνεργάζονται με το ταξιδιωτικό γραφείο που πραγματοποιεί τις πτήσεις τσάρτερ από την Σκανδιναβία. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φετινή σαιζόν συνολικά θα είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων και σίγουρα καλύτερη από την περυσινή για την τουριστική κίνηση στη Σητεία.
Τον Αύγουστο οι πληρότητες κυμάνθηκαν από 90% έως 100%, ενώ πολύ καλά είναι τα δεδομένα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
«Η κίνηση κατά το μήνα που διανύουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, «αναμένεται σχεδόν ίδια με εκείνη του προηγούμενου σε ό,τι αφορά τα καταλύματα που συνεργάζονται με το ταξιδιωτικό γραφείο και στα οποία διαμένουν οι επισκέπτες από Δανία και Σουηδία.
Το ίδιο ισχύει και για τον Οκτώβριο έως τις 19 του μήνα. Η πληρότητα σε αυτά αναμένεται να είναι της τάξης του 100%.
Για τα υπόλοιπα καταλύματα εκτιμάται ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα».
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να προστεθούν ακόμα δύο πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας, μία από τη Δανία και μία κατά πάσα πιθανότητα από την Νορβηγία. Έχουν ήδη γίνει συμβόλαια κι έχουν δοθεί περισσότερες κλίνες από τα καταλύματα της περιοχής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας