Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σητεία - Σοκ για μητέρα στην Κρήτη: Άνδρας χτύπησε το παιδί της στην πλατεία!

Σοκ για μητέρα στην Κρήτη: Άνδρας χτύπησε το παιδί της στην πλατεία!
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε βλέποντας τον 8χρονο γιο της να έχει δεχθεί επίθεση από έναν άνδρα, περιγράφει μία μητέρα από την Κρήτη.

Όπως καταγγέλλει και με ανάρτησή της στο facebook, το περιστατικό διαδραματίστηκε γύρω στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης (24/8) στηνπαραλιακή της Σητείας όταν ο γιος της έπαιζε με τα άλλα παιδιά στην πλατεία.
Ξαφνικά, περιγράφει η μητέρα, βλέπει έναν ψηλό και ευτραφή άνδρα να πλησιάζει τον γιο της πίσω από το άγλαμα όπου έπαιζε με άλλα παιδιά, και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούει το παιδί να ουρλιάζει. Πανικόβλητη τον πλησιάζει και βλέπει ότι ο 8χρονος γιος της έχει πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος, με τραύματα στο στόμα από τα χτυπήματα!
Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας έσπευσε να εξαφανιστεί ωστόσο λίγο παρακάτω τον σταμάτησε η αστυνομία. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο της Σητείας (την αρμόδια δηλαδή αρχή) ωστόσο όπως λέει η μητέρα, τελικά, ο άνδρας που είχε χτυπήσει το παιδί της, αφέθηκε ελεύθερος.
Το ekriti.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο της Σητείας από όπου έγινε γνωστό ότι «ο συγκεκριμένος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα. Εμείς εκτελούμε τις εντολές του Εισαγγελέα».
Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση της μητέρας για το περιστατικό και δείτε και τη φωτογραφία από τις ιατρικές εξετάσεις του γιου τους, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί υπέστη βαθιές εκδορές στη στοματική του κοιλότητα. Η ανάρτηση της μητέρας:
21:30 χθες στην παραλιακή πλατεία της Σητείας. Συνοδεύω τα δύο παιδιά μου Κωνσταντίνο και Ιωάννα, 8 και 5 ετών. Μου ζητάνε να παίξουν στο άγαλμα της πλατείας, όπου συγκεντρώνονται παιδιά της ηλικίας τους. Τους δίνω την άδεια, αφού πρώτα έχω βρει ένα τραπέζι σε απόσταση 3 μέτρων από το άγαλμα παραλιακού καταστήματος.
Ενώ τα κοιτώ να παίζουν με τα υπόλοιπα παιδιά, παρατηρώ έναν ψηλό και ευτραφή άνδρα να κατευθύνεται προς τον Κωνσταντίνο, που έπαιζε με ένα αγοράκι. Στιγμές αργότερα ακούω το παιδί μου να ουρλιάζει, τρέχω στο σημείο ακριβώς πίσω από το άγαλμα όπου είναι αιμόφυρτος στο έδαφος. Σπεύδουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία και με προτρέπουν να καλέσω την αστυνομία, διότι το παιδί είχε πέσει θύμα απίστευτης βιαιότητας, από αυτόν που προηγουμένως είχε πλησιάσει τα παιδιά.
Ο ίδιος φυσικά είχε τραπεί σε φυγή, παίρνοντας μαζι και τον εγγονό του, αλλά η αστυνομία τον σταμάτησε λίγο παρακάτω.
Σπεύσαμε με το παιδί μου στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, που διαπιστώθηκε ότι έφερε βαθιές εκδορές στην στοματική του κοιλότητα, οι οποίες προκλήθηκαν από σφοδρά χτυπήματα.
Στην συνέχεια πήγαμε στο λιμεναρχείο, όπου ήταν και η αρμόδια αρχή, που κρατούσε τον δράστη.
Δεν υπήρχε κανείς αρμόδιος για να κινήσει τις διαδικασίες και περιμέναμε 2 ώρες για να έρθει η Υπολιμεναρχης.
Στο ενδιάμεσο ζήτησα νομικές συμβουλές από τον δικηγόρο μου, που με προέτρεψε να ζητήσω διαδικασία αυτοφώρου, λόγω της απίστευτης βιαιότητας.
Αυτό που αντιμετώπισα ήταν η απροθυμία των αρμοδίων υπαλλήλων, όπου προσπάθησαν να με μεταπείσουν υποβιβάζοντας το γεγονός.
Ταυτόχρονα ο ίδιος ο δράστης μου ζήτησε συγγνώμη και δικαιολογήθηκε ότι ενήργησε χάνοντας την ψυχραιμία του, διότι ο γιός μου έσπρωξε τον εγγονό του.
Υπάλληλοι του λιμενικού σώματος και δράστης, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να με αποτρέψουν να κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες. Στην προσπάθειά του ο δράστης επικαλέστηκε ότι δεν είχε πουθενά να αφήσει τον εγγονό του και σε περίπτωση κράτησης, θα έπρεπε να τον έχει μαζί του.
Οι λιμενικοί υπάλληλοι θεώρησαν σωστό να καλέσουν την εισαγγελική αρχή επαναλαμβάνοντας τις δικαιολογίες του θύτη, ως εκ τούτου δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου.
Φυσικά αφέθηκε ελεύθερος και τωρα η οικογένεια μου καλείται να κινήσει διαδικασίες, οι οποίες έπρεπε κινηθούν αυτεπάγγελτα.
Αναρωτιέμαι αν πραγματικά μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, αν μπορούμε να υπολογίζουμε στην δικαιοσύνη και στον τρόπο, που αποδίδεται.
Αναρωτιέμαι αν η ηθική βλάβη που έχει υποστεί η οικογένεια μου, θα αποκατασταθεί ποτέ.
Η φωτογραφία με τις ιατρικές εξετάσεις που παραθέτει η μητέρα:
exetaseis_3
Πηγή: ekriti.gr

Συνολικες προβολες σελιδας