Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί κατά του δάκου

Μετά τη σχετική μείωση της έντασης των ανέμων και τη διαμόρφωση σχετικά ανεκτών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, επεκτάθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί, σε ευρείες περιοχές του Νομού Λασιθίου, από συνεργεία που είχαν προμηθευτεί από το τέλος της περασμένης εβδομάδας φάρμακα και πρωτεΐνη, στο πλαίσιο των σχετικών εντολών της Περιφέρειας Κρήτης
και το συντονισμό που υπήρξε μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, για τη χρησιμοποίηση των φαρμάκων και πρωτεϊνών που είχαν περισσέψει από το περυσινό πρόγραμμα δακοκτονίας.
Η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας Λασιθίου κ. Μαρία Φουντή είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι οι ψεκασμοί πυκνώνουν σε όλα τα διαμερίσματα του νομού κατά την κρίση των κατά τόπους εργολάβων και τις σχετικές οδηγίες από την Υπηρεσία που συντονίζει το πρόγραμμα σε νομαρχιακό επίπεδο.
Η κ. Φουντή επεσήμανε ότι την Παρασκευή 14 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την υποβολή αιτήσεων από υποψηφίους για την πλήρωση εννέα θέσεων τομεαρχών του προγράμματος δακοκτονίας,  οι οποίες προκηρύχθηκαν φέτος για το Νομό Λασιθίου. Πέρυσι είχαν προσληφθεί οκτώ, φέτος οι θέσεις τομεαρχών αυξήθηκαν κατά μία και πιθανότατα, όπως είπε η Διευθύντρια, αυτοί θα κατανεμηθούν από τρεις στις περιφέρειες Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά τους παγιδοθέτες, η κ. Φουντή είπε ότι οι συμβάσεις με τους τρεις εργολάβους που ανέλαβαν το έργο της παγιδοθεσίας στο Νομό Λασιθίου υπεγράφησαν τελικά την περασμένη Παρασκευή. Έλαβαν δε εντολή και ξεκίνησαν την ανάρτηση δακοπαγίδων και στους 8 τομείς του νομού, όπως προβλέπει το έργο. Έτσι, σύντομα θα καταγραφεί με ασφαλή τρόπο η παρακολούθηση της εξέλιξης των πληθυσμών του δάκου ώστε να γίνεται ο κατάλληλος προγραμματισμός για την αποτελεσματικότερη καταπολέμησή του.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας