Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη πάσης φύσεως αποβλήτων

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν κατά το οποίο διαπιστώθηκε η απόρριψη κτηνοτροφικών αποβλήτων  στη Γέφυρα του Αγίου Ιωάννη Σητείας,
υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη πάσης φύσεως αποβλήτων και στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρούς μήνες παρατηρείται σε ορισμένα σημεία του Δήμου (όπως  επί της επαρχιακής οδού πλησίον του οικισμού Πετρά πριν την Καραβόπετρα), συσσώρευση ογκωδών αποβλήτων (μπάζα, έπιπλα κλπ) καθώς και υπολειμμάτων  από κηπουρικές εργασίες (κλαδιά, φύλλα κλπ) δίπλα στους δρόμους τα οποία όχι μόνο αποτελούν εστία ρύπανσης αλλά μπορεί να και προκαλέσουν έναρξη πυρκαγιάς και στην περίπτωση αυτή επιβάλλονται στους παραβάτες και ποινικές κυρώσεις.
Παρακαλούμε λοιπόν τους Δημότες να τοποθετούν τα πάσης φύσεως απορρίμματα σε σακούλες και να τα απορρίπτουν στους κάδους του Δήμου. Σε περίπτωση ογκωδών αντικειμένων θα πρέπει να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας (στο τηλ. 2843023037) προκειμένου να προγραμματίζεται η αποκομιδή τους.
Με τον τρόπο αυτό μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας