Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Φονικός καύσωνας στην Κρήτη με ένα νεκρό

καύσωνας
Φονικός κατέληξε να είναι ο καύσωνας στην Κρήτη καθώς ένα από τα δεκάδες περιστατικά για τα οποία κλήθηκε το ΕΚΑΒ,  το τριήμερο "κόλαση", δεν τα κατάφερε και κατέληξε μέσα στο κέντρο υγείας των Μοιρών, όπου σημειωτέον ο υδράργυρος έσπασε τα ρεκόρ για την Κρήτη με 45.9oC.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο από τη Φανερωμένη, ενώ άλλα δυο περιστατικά προσκομίστηκαν από τη Μεσαρά. 
Συνολικά την Παρασκευή πρώτη μέρα του καύσωνα καταγράφηκαν πέντε κρούσματα με θερμοπληξία ανάμεσα τους και ένας νεκρός.
Το Σάββατο καταγράφηκαν άλλα 8 από τα οποία τρία νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ενώ χθες, ως την ώρα της δημοσίευσης είχαν προστεθεί στη λίστα άλλα 14 εκ των οποίων ένας 50χρονος καθώς και ένας 40χρονος ιερομόναχος, ο οποίος σε εμπύρετη κατάσταση μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
https://www.facebook.com/SitiaNea/
Την ίδια ώρα στα Χανιά, ένας μετανάστης από εκείνους που μεταφέρθηκαν στην παλιά ηλεκτρική μετά την παράνομη είσοδο τους στη χώρα, παρουσίασε συμπτώματα θερμοπληξίας ενώ  για προληπτική λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης επιστρατεύτηκε μέχρι και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ο οποίος έχει ειδικότητα καρδιολόγου για την αντιμετώπιση των περιστατικών.
Οι διασώστες καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου βρίσκονταν επί ποδός με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Μάγδα Ζεάκη να βρίσκεται στο πλευρό τους και να τρέχει μαζί με τα πληρώματα σε κάθε άμεση επέμβαση.
"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση ώστε ο κόσμος και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές" σημείωσε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος τύπου του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ζαφειρίου.

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας