Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Αρκετές χελώνες Καρέτα-Καρέτα θα ωοτοκήσουν σε παραλίες της Σητείας

Στην περιοχή και στις παραλίες της Σητείας αναμένεται και φέτος να ωοτοκήσουν αρκετές χελώνες Καρέτα-Καρέτα. Αυτές τις μέρες η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, καθώς οι πρώτες γεννήσεις είναι θέμα χρόνου.

Το μέλος της εικοσαμελούς εθελοντικής ομάδας κ. Νίκος Μαράκης εξήγησε ότι «οι περιπολίες στην παραλία της Σητείας ξεκίνησαν από τον Μάιο και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Αύγουστο. Στο πλαίσιο αυτών των διαδρομών των μελών της ομάδας εντοπίστηκαν στις 4 και 5 Ιουλίου δύο έξοδοι, δύο φωλιές. Η πρώτη στην περιοχή Καραβόπετρα, προς το τέλος της παραλίας της Σητείας και η δεύτερη πολύ κοντά στην πόλη (κάτω από το καφέ «Deck»).
Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της ομάδας με την τοποθέτηση στην πρώτη φωλιά, κλωβού από σύρμα που χορήγησε ο Δήμος. Στη δεύτερη προσαρμόστηκε ένα μικρότερου μεγέθους, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους λουόμενους, ωστόσο οριοθετώντας και στις δύο περιπτώσεις την περιοχή με σκοπό την προστασία της όλης διαδικασίας και των χελωνών.
«Υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση από αρκετούς ανθρώπους. Ακόμα και τη νύχτα τέσσερα άτομα παρακολουθούν τις περιοχές ώστε να αποτραπεί κάποιος βανδαλισμός ή άλλη αρνητική ενέργεια», συμπλήρωσε ο κ. Μαράκης.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να γίνει μέλος της ομάδας και να προσφέρει βοήθεια μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 6983-514.966 και 6972-915.517.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας