Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η Κρήτη υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017, σε ένα 3ήμερο γεμάτο αγώνες windsurf και πολλά happenings για όλους!

GRE-kouremenos-hsswa-2107-poster-FINAL-texts-HIGHRES
Την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου, η παραλία Κουρεμένου Σητείας, μια τοποθεσία ιδανική για ναυταθλητισμό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή τέτοιου είδους αγώνων, θα φιλοξενήσει τους καλύτερους windsurfers της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν  στις κατηγορίες Slalom και Freeride, στα πλαίσια του Hellenic Slalom Tour 2017.

Το windsurf είναι ένα άθλημα που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακό θέαμα, όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και στο κοινό που έχει την τύχη να παρακολουθεί κάποιον αγώνα.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που χωρίζεται το windsurfing, εντάσσεται και η κατηγορία Slalom (αγωνιστική κατηγορία) όπου οι αθλητές στοχεύουν σε μεγάλες ταχύτητες και στροφές σε οριοθετημένο στίβο. Εκτός από την αγωνιστική κατηγορία όμως, όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με το windsurf, θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος και να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στην κατηγορία Freeride, κατά την διάρκεια του αγωνιστικού 3ημέρου.
Για το κοινό που θα παρευρεθεί στην παραλία Κουρεμένου στις 23, 24 και 25 Ιουνίου, εκτός από το αγωνιστικό μέρος, θα υπάρχει μια σειρά από δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους σε όλη την διάρκεια του 3ημέρου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23/6, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την χαρά να συμμετέχουν σε Μινωικά παιχνίδια (αγγειοπλαστική, Μινωική γραφή Β’ κ.α.) που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στην παραλία του Κουρεμένου. Το Σάββατο 24/6  οι «Κουρήτες» θα απαγγείλουν τον Ύμνο της Ειρήνης προς τον Κρηταγενή Δία, θα ακολουθήσει αφή της Μινωικής φλόγας και λαμπαδηδρομία μέχρι την παραλία, με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Παλαικάστρου «ΙΤΑΝΟΣ».
Το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος της αγωνιστικής ημέρας, η διοργάνωση θα μεταφερθεί στην πλατεία του Παλαικάστρου όπου θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με το πολυαγαπημένο συγκρότημα IMAM BAILDI που με τις διασκευές τους θα χορέψουμε σε ελαφρό-λαϊκούς, λαϊκούς, ρεμπέτικους, κουβανέζικους και όχι μόνο ρυθμούς, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Την Κυριακή 25/6, 3η και τελευταία ημέρα των αγώνων, οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να εξασφαλίσουν την θέση τους στην κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Slalom και σίγουρα το θέαμα που θα προσφέρουν θα είναι μοναδικό.
Η μέρα προβλέπεται επίσης συναρπαστική και για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες αφού θα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια “επιβίωσης” αλλά και  σε γευστική δοκιμή αγαπημένων γεύσεων από τον βραβευμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη!
Μετά την λήξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Slalom, το αγωνιστικό 3ημερο θα ολοκληρωθεί με beach party με τον Dj Teo και με barbeque για όλους, σε γιορτινή ατμόσφαιρα!
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος που πραγματοποιεί το Hellenic Speed & Slalom Association (HSSWA) σε  συνεργασία με το WBSF είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο Ο.Α.Σ., οι χορηγοί: Cosmote, ΑΝΕΚ Lines, Χαλκιαδάκης, Forkys, οι υποστηρικτές: Gone Surfing Crete, Freak Surf, Fresh Snack, Θέμις, Ν.Ο.Σ., Σητειακό Νερό, Fix, Χαρ.Γ.Βιτσεντζάκης, Μαδές, Siganos S.A., ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου ΙΤΑΝΟΣ, ο Μιχάλης Περάκης, οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), η εθελοντική ομάδα «ΩχΤαΠόδια & ΆσταΚεί», ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων και Εστίασης, η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και ο Διοικητής Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος Γ. Καθεκλάκης, οι τοπικοί φορείς και πλήθος εθελοντών από την ευρύτερη περιοχή, χάρη στους οποίους η 3ήμερη αυτή αθλητική γιορτή με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και του αθλήματος, γίνεται πραγματικότητα.

Πηγή : Style 100fm
GRE-kouremenos-hsswa-2107-poster-FINAL-texts-HIGHRES




Συνολικες προβολες σελιδας