Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου κατά Βιοκαλλιεργητών Σητείας


Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου κατά Βιοκαλλιεργητών ΣητείαςΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λασιθίου καταγγέλλει ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση της διοίκησης της εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές ΑΕ» με έδρα την Σητεία,
η οποία προέβη σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων της μόνο και μόνο επειδή προέβησαν σε ίδρυση σωματείου.

Θεωρούμε ότι τέτοιες τακτικές είναι αντίθετες προς κάθε έννοια δημοκρατίας, ξένες ως προς τα ήθη της περιοχής μας και παράνομες, αφού σύμφωνα με το Ν.1264/1982 άρθρο 14 παρ. 4 «ορίζεται ότι είναι άκυρη η καταγγελία της σχέσης εργασίας για νόμιμη συνδικαλιστική δράση. Με τη διάταξη αυτή, διασφαλίζεται ότι κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να ασκεί το συνδικαλιστικό του δικαίωμα χωρίς τον κίνδυνο απώλειας της θέσης εργασίας του εξ αυτού του λόγου. Η προστασία αυτή είναι γενική και αφορά κάθε εργαζόμενο, με οποιαδήποτε είδους σχέση εργασίας  καθώς  και  των μελών της προσωρινής διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης που διορίζεται προσωρινά από το Δικαστήριο κατ’ άρθρο 69 ΑΚ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου δηλώνει  την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «Βιοκαλλιεργητές ΑΕ» οι οποίοι το μόνο «έγκλημα» που διέπραξαν ήταν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους για συλλογική προάσπιση των συμφερόντων τους.
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Πεπόνης                                          Εμμ. Κοκολάκης
Ανακοίνωση Βιοκαλλιεργητών Σητείας:
Η εταιρεία «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» διαψεύδει όσα αναληθή και συκοφαντικά, ποικίλης προέλευσης και «υπογραφής», καταλογίζονται στην νέα Διοίκηση της εταιρείας. Το τελευταίο διάστημα, και με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Διοίκηση και την προσπάθεια εξυγίανσης και ανασυγκρότησης της εταιρείας, σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και νομιμότητας, η εταιρεία έχει καταστεί αποδέκτης στοχευμένων και συντονισμένων πάσης φύσεως επιθέσεων, με απώτερο σκοπό την άνευ όρων οικονομική και επιχειρηματική παράδοση και καταστροφή της. Η Διοίκηση της εταιρείας, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης της απόλυτης της πλειοψηφίας των μετόχων είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει τα περιθώρια που της παρέχει ο νόμος για την προάσπιση και προστασία των συμφερόντων και δικαιωμάτων της.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.»

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας