Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

"Θύελλα" αντιδράσεων, τώρα, για τις απολύσεις στην Κρητική εταιρεία!

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/IMG_20170531_121315-710x434-1.jpg?mtime=20170531144543
Πριν από ημέρες το Cretalive ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε στην εταιρεία "Βιοκαλλιεργητές ΑΕ" με έδρα τη Σητεία για τις απολύσεις εργαζομένων μέσα σε μία νύχτα και παράλληλα την πρόσληψη άλλων εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων που υποστήριξαν ότι χωρίς καμία προειδοποίηση και με διαδικασίες εξπρές, ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους αφού προσήλθαν για να αναλάβουν καθήκοντα βάρδιας!
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την απρόσωπη αντιμετώπιση, από το ΔΣ της εταιρείας, και δήλωσαν έκπληκτοι αφού λόγω του φόρτου εργασίας και των αναγκών στην γραμμή παραγωγής, περίμεναν επιπλέον προσλήψεις και όχι την απόλυση των συναδέρφων τους...
Η είδηση κυκλοφόρησε γρήγορα και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις.
Την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας η οποία, όπως επισημαίνεται "παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων, μόνο και μόνο γιατί προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου.
https://www.facebook.com/SitiaNea/"Τέτοιου είδους πρακτικές που δεν έχουν άλλο σκοπό από τον εκφοβισμό των εργαζομένων, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες", σημείωσε.
Την Πέμπτη, στο θέμα αναφέρθηκε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, κάνοντας λόγο για "παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις 21 εργαζομένων, δηλώνοντας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ότι αποχώρησαν οικειοθελώς και προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα σχεδόν υπερδιπλάσιο αριθμό εργαζόμενων"!
Το ΕΚΗ υποστηρίζει ότι:
"Η απόλυση των συναδέλφων αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη  και εκφοβισμό αφού τόλμησαν να ιδρύσουν  Επιχειρησιακό Σωματείο προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους και την εργασία τους και επειδή συμπαραστάθηκαν στους τρείς πρώτους απολυμένους συνάδελφούς τους δύο εκ των οποίων είναι στην προσωρινή διοίκηση.  
Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες. Για τους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλειά, καθώς επίσης και το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης για διεκδίκηση εργασίας με αξιοπρεπή συνθήκες, αξιοπρεπή μισθό, προστασίας εργασιακών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτα.        
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της «Βιοκαλλιεργητές ΑΕ». Απαιτούμε την επαναπρόσληψη  τους  και καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείου εργασίας να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος και να μπει «φρένο» σε τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές".

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας