Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Η ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ για τις απολύσεις

Η ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ καταγγέλει στον Σητειακό Λαό, την τρομοκρατική- εκδικητική στάση της εργοδοσίας της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» απέναντι στους εργάτες του εργοστασίου.
Οι απολύσεις των 6 εργαζομένων είναι καταφανής δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης αφού πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου. Αφού πέταξαν στο δρόμο 3 εποχιακούς εργάτες που για χρόνια κάλυπταν ανάγκες της παραγωγής, αμέσως μετά την ένδειξη συμπαράστασης των μόνιμων συναδέλφων τους, απέλυσαν κυνικά άλλους 3 μόνιμους εργάτες. Είναι τόσο λίγοι που τους ενημέρωσαν τηλεφωνικά, ενώ ταυτόχρονα κρύβονται από τους εργάτες για να μην αντιμετωπίσουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση τους. Έφτασαν στο σημείο να στείλουν «προειδοποίηση»-εξώδικα σε όλους τους εργάτες και να μισθώσουν σκιούριτι εταιρεία ώστε να μην αφήσουν κανένα εργάτη να δουλέψει την Παρασκευή. Φοβούνται την οργανωμένη εργατική ενότητα, την συναδελφική αλληλεγγύη, την ίδρυση ενός εργατικού σωματείου που δημιουργήθηκε για να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών του. Οι 6 εργατικές οικογένειες δεν είναι μόνοι τους, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς της πόλης μας και αυτό είναι που τρομάζει την εργοδοσία. Αυτό τρομάζει και ανησυχεί πολιτικές και άλλες δυνάμεις που θέλουν να παίξουν «πυροσβεστικό» ρόλο και να «πέσουν» οι εντάσεις εξομοιώνοντας τον θύτη-εργοδοσία με το θύμα-εργάτες. Θέλουν σιγή νεκροταφείου, να μην κινείται φύλλο, αλλά δεν υπολόγισαν καλά.
Το ΚΚΕ στηρίζει απόλυτα τον δίκαιο αγώνα των εργατών για ανάκληση των απολύσεων και την επιστροφή στη εργασία τους των 6 εργατών. Στηρίζουμε το δικαιώμα των εργαζόμενων να αγωνίζονται συλλογικά μέσα από το σωματείο τους. Είμαστε σίγουροι ότι η τρομοκρατικές προσπάθειες της εργοδοσίας θα πέσουν στο κενο. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μια γροθιά, θα τσακίσουν το σχεδιασμό της εργοδοσίας.
Είναι ευκαιρία να συνειδητοποιηθεί από τους εργάτες και την φτωχομεσαία αγροτιά ότι οι σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγάλων εταιριών ντόπιων και ξένων, τραπεζών και άλλων κηφήνων είναι ασυμβίβαστα με τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Οι εργάτες παράγουν τον πλούτο, αυτοί είναι απαραίτητοι για την παραγωγή και όχι οι μεγαλομέτοχοι και λοιπά παράσιτα.
Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017
ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας