Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Οκτώ σχολεία του Ν. Λασιθίου συμμετέχουν στους Αγώνες Ρητορικής

Οκτώ σχολεία από το Ν. Λασιθίου, με 37 μαθητές και 13 εκπαιδευτικούς, συμμετέχουν στους 1ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου,  το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου, το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού, το Γενικό Λύκειο Νεάπολης, το 2o Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το 3o Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και το Γυμνάσιο Νεάπολης.
Η ρητορική κατείχε εξέχουσα θέση στην εκπαίδευση της αρχαιότητας και εξακολουθεί να αποτελεί θεμέλιο λίθο της εκπαίδευσης σε μεγάλο μέρος του σύγχρονου κόσμου. Η δυνατότητα άρθρωσης επιχειρηματολογίας συνιστά απαραίτητο εφόδιο κάθε πολίτη, καθώς καλλιεργεί την κριτική σκέψη και την πολύπλευρη ανάλυση σύνθετων ζητημάτων. Παράλληλα, η ρητορική εκπαίδευση αποτελεί συνάσκηση σημαντικών γνωσιακών και εκφραστικών δεξιοτήτων, όπως η σαφήνεια και η καλλιέπεια, ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών μέσω της έκθεσής τους σε μεγάλα ακροατήρια.
Η προκριματική φάση των ατομικών αγωνισμάτων και ο Α΄ προκριματικός γύρος των Διττών Λόγων του Λυκείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου  στα διδακτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Την επόμενη μέρα Πέμπτη 22α  Ιουνίου, θα συνεχιστούν στο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου οι προκριματικοί γύροι των Διττών Λόγων,  Λυκείου και Γυμνασίου.
Οι τελικοί αγώνες όλων των αγωνισμάτων θα φιλοξενηθούν στο Σπίτι του Πολιτισμού το απόγευμα της  Πέμπτης, της 22ας Ιουνίου 2017, όπου θα λάβουν χώρα και οι βραβεύσεις των νικητών.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας