Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

syntixakhs-manolhs
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου προγραμματισμένη περιοδεία αντιπροσωπείας της Κ.Ο.Β. Σητείας με επικεφαλής τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανόλη.

Πρώτη επίσκεψη έγινε στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Σητείας, όπου μετά από συνομιλίες με τους εργαζόμενους και την ξενάγηση στους χώρους διαπιστώθηκε σημαντική υποστελέχωση του αεροδρομίου και τεράστιες ελλείψεις στον εξοπλισμό του αεροδρομίου σε σημαντικές υπηρεσίες όπως του ιατρείου και του χώρου υποδοχής και αναμονής των ταξιδιωτών.
Στη συνέχεια ακολουθήσε επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Σητείας όπου έγινε συνάντηση με καθηγητές και εκπροσώπους γονέων με στόχο την ανάδειξη του σοβαρού κτιριακού προβλήματος που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για μαθητές και καθηγητές. Διαπιστώθηκαν τεράστια προβλήματα στις υποδομές και τον εξοπλισμού του σχολείου που φτάνουν μέχρι την ανυπαρξία εργαστηρίων(π.χ.μηχανολογικό) για την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών αναγκών.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον Α.Η.Σ.της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο όπου έγινε συνάντηση με εργαζομένους του εργοστασίου και έγινε ευρεία συζήτηση για τα θέματα ενέργειας δεδομένης και της πρόθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Σημειώθηκε δε η γενικότερη κατάσταση της απώλειας θέσεων εργασίας μέσω απολύσεων ή μετακίνησης εργαζομένων λόγω του κλεισίματος σταδιακά εργοστασίων της ΔΕΗ πανελλαδικά.
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ σε αυτές τις επισκέψεις εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος και δεσμέυτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου, που σημέιωσε όμως ότι αυτές θα έχουν δυναμική και αποτέλεσμα στο βαθμό που δημιουργούνται αντίστοιχες πρωτοβουλίες μέσα στο κίνημα, στο βαθμό που φουσκώνει συνολικά το κύμα αντίστασης και διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς.
Κατά τη διάρκεια της προγραματιισμένης επίσκεψης στους παραπάνω χώρους έγινε γνωστό στο κλιμάκιο του ΚΚΕ ότι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ» είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το χώρο του εργοστασίου διαμαρτυρόμενοι για τις ύπουλες και τρομοκρατικές ενέργειες της εργοδόσιας απέναντι στους εργάτες αφού η τελευταία προχώρησε στην πρόσληψη εργατών (πρόσληψη η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4/6/17) ενώ είχε προηγηθεί δέσμευση του Δ.Σ. ότι θα εργαζόταν κανονικά οι νυν εργάτες από την Τρίτη 6/6/17 λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Ανταπροκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα τους τόσο ο Βουλευτής όσο και τα μέλη της Κ.Ο.Β Σητείας του ΚΚΕ επισκέφθηκαν το εργοστάσιο, όπου ο Βουλευτής ζήτησε άμεσα συνάντηση με το Δ.Σ. το οποίο συνεδρίαζε παράλληλα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρά την αρχική άρνηση και μάλιστα με προκλητικό τρόπο αφού είχε γίνει απαγόρευση εισόδου από την ασφάλεια του εργοστασίου κατόπιν εντολών Διοίκησης. Στην συνάντηση αυτή καταγράφηκε η επιμονή της εργοδοσίας στις τελευταίες επιλογές της, τις γνωστές σε όλους απολύσεις συνολικά 6 εργαζομένων, την αποστολή εξωδίκων στους υπολοίπους καθώς και τη μήνυση 2 εξ ευτών για συκοφαντική δυσφύμηση.
Ο Βουλευτής απευθυνόμενος στου εργάτες τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για την ανάκληση των παράνομων-εκδικητικών απολύσεων. Στάθηκε στο γεγονός ότι πρόκειται στην ουσία για συνδικαλιστική διώξη και επιβεβαίωσε στους αγωνιζόμενους εργάτες ότι την Τρίτη 6 Ιουνίου θα καταθέσει άμεσα σχετική ερώτηση και θα έρθε σε επαφή με την αρμόδια υπουργό. Τους επιβεβαίωσε ότι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους από το ΚΚΕ και ότι θα παρθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες στο κίνημα και στη Βουλή για να δωθεί λύση στα δίκαια αιτήματα τους.
Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017
ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας