Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σε αδιέξοδο η συνάντηση στο Υπουργείο για τους Βιοκαλλιεργητές

Σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή τριμερής συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας – η δεύτερη σε διάστημα λίγων ημερών – ανάμεσα στο νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.», τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη, τη νομική εκπροσώπηση των απολυμένων και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. Παρών ήταν επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση η εταιρεία τόνισε πως θα μπορούσε να προσλάβει ξανά μερικούς εργάτες και να δώσει ένα βοήθημα στους υπόλοιπους, αλλά όχι 15 άτομα.
Πάντως, οι πληροφορίες λένε πως οι οκτώ από τους 15 απολυθέντες έχουν εκφράσει την πρόθεση να μην ξαναγυρίσουν στην εταιρεία λόγω των όσων έχουν συμβεί και απομένουν επτά άτομα για πρόσληψη, για τα οποία ο νομικός εκπρόσωπος είπε πως δεν δέχεται να προσληφθούν.
Το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι όλη η διαδικασία είναι παράνομη και καταχρηστική και μετά την άρνηση της νομικής πλευράς της εταιρείας γνωμοδότησε για να σταλεί η υπόθεση στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
Αν και δεν είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει, θεωρείται βέβαιο πως η συζήτηση στο Ανώτατο Συμβούλιο δεν ευνοεί την εταιρεία, που θα κληθεί να αποδείξει ότι τήρησε μια σειρά από προβλέψεις του νόμου, χρονοβόρες και συγκεκριμένες, καθώς και ότι δεν είχε καλή οικονομική κατάσταση για να προχωρήσει σε απολύσεις.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

https://www.facebook.com/SitiaNea/

Συνολικες προβολες σελιδας