Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Συνάντηση για την οργάνωση της καταπολέμησης κουνουπιών

http://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2017/06/5.30-%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%99%CE%A9%CE%9D-%CE%9F%CE%9A-696x303.jpgΜε σκοπό την καλύτερη οργάνωση και εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σητείας.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη, ενώ παρών ήταν και ο υπεύθυνος του έργου στην περιοχή της Σητείας κ. Εμμ. Ροδανάκης.
Στη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν αρκετά σχετικά ζητήματα, ακολούθησε ενημέρωση για την διαδικασία, καθώς το πρόγραμμα υλοποιεί ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, και διατυπώθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και της υλοποίησης του προγράμματος.
Η κ. Πλατανάκη, η οποία έλαβε μέρος στην πρόσφατη με το ίδιο αντικείμενο συνάντηση στην Περιφέρεια και είναι υπεύθυνη του προγράμματος για το Δήμο Σητείας, ανέφερε: «Ήταν μία χρήσιμη συνάντηση δεδομένου ότι αφ’ ενός έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και αφ’ ετέρου γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεργασία των προέδρων που έχουν την καλύτερη εικόνα ο καθένας για το χωριό του.
Οι πρόεδροι είναι εκείνοι που μπορούν να υποδείξουν τα σημεία που πρέπει να συμπεριληφθούν ώστε να γίνεται καλύτερη και αποδοτικότερη εφαρμογή του προγράμματος.
Το πρόγραμμα “τρέχει” με την μία εφαρμογή να διαδέχεται την επόμενη – θα γίνονται ανά εικοσαήμερο – χωρίς να μεσολαβούν πολλές ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό χθες ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία από την πόλη της Σητείας και θα ακολουθήσουν όλα τα χωριά, θα διαρκέσει 12 ημέρες.
Ζητήσαμε από την Περιφέρεια να γίνονται συχνές εφαρμογές διότι φέτος το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, είχαμε πολλές βροχοπτώσεις, υπάρχει πλούσια βλάστηση και είναι δύσκολη η καταπολέμηση των κουνουπιών».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας