Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Καταδικάζουν τις απολύσεις στην εταιρεία Βιοκαλλιεργητές Σητείας

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/apolyseis_160609_224705.jpg?mtime=20160609224648Ανακοίνωση από το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου
Η ανακοίνωση
Το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει τις 6 απολύσεις και την προσπάθεια επιβολής νέων μειωμένων συμβάσεων που επιδιώκει η εργοδοσία της Εταιρίας ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ,
συμφερόντων Μονής Τοπλού, με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα οι 3 από τις 6 απολυόμενους είχαν πρωτοστατήσει για την ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου.

Η εργοδοσία, στηριζόμενη στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ξεμπερδέψει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν αλλά και με τα σημερινά που φέρνει η Κυβέρνηση στα μουλωχτά.
Οι απολύσεις, τα εξώδικα, η τρομοκράτηση των εργαζομένων και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει δημιουργήσει, θα πέσουν στο κενό μόνο με τον αγώνα και την αλληλεγγύη όλων των εργατών προς αυτούς που αγωνίζονται.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους για την απόφαση τους να υπερασπιστούν τις ζωές και τις δουλειές τους, τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα και για την απόφαση τους να οργανωθούν με σωματείο.
Απαιτούμε:
  • Η εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις. Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
  • Καμία μείωση στους μισθούς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη στην ίδρυση του σωματείου.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας