Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τις απολύσεις στους «Βιοκαλλιεργητές Σητείας»

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/syriza_160416_000633.jpg?mtime=20160416000627
" Τις όποιες διαμάχες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρείας δεν μπορεί να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι".

Στην ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

Οι μαζικές, αυθαίρετες και αναιτιολόγητες απολύσεις, οι εκφοβισμοί, η εξαπάτηση και οι μηνύσεις που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην εταιρεία «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.» είναι απαράδεκτες και έγιναν επειδή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να δημιουργήσουν σωματείο.
 Η προσπάθεια της νέας διοίκησης της εταιρείας να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αυταρχισμού στους εργαζόμενους, αμέσως μόλις έγινε προσπάθεια δημιουργίας σωματείου πρέπει να σταματήσει άμεσα. Υπάρχουν και νόμοι και θεσμοί που δεν επιτρέπουν την αυθαιρεσία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 Αντίστοιχη συμπεριφορά είχαμε πρόσφατα και σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ελούντας όπου ο ιδιοκτήτης απέλυσε εργαζόμενους λόγω της συμμετοχής τους σε επιχειρησιακό σωματείο.
 Τις όποιες διαμάχες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.» δεν μπορεί να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Τα προβλήματα που φαίνεται πως υπάρχουν στην εταιρεία δεν μπορεί να συγκαλυφθούν με  επίδειξη αυταρχισμού και καταπάτηση  των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται διαφάνεια και λογοδοσία και όχι συγκρούσεις στις πλάτες των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία πλήττουν καίρια την ήδη ταλαιπωρημένη τοπική οικονομία. 
  • Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για ανάκληση των απολύσεων και αξιοπρεπή εργασία και τους καλούμε να παραμείνουν ενωμένοι στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
  • Καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια χωρίς τους εργαζόμενους.
  • Καλούμε τους παραγωγικούς φορείς του τόπου να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων". 
Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας