Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

«Υποστελέχωση του Α.Τ. Σητείας Λασιθίου»



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, πολλές φορές στο παρελθόν, η Ένωσή μας έχει θίξει το γεγονός ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού με τις ελλείψεις αυτού να αγγίζουν το 30% από την προβλεπόμενη οργανική της δύναμη. Πλέον, με την επικείμενη εφαρμογή της αναδιάρθρωσης τις επόμενες ημέρες στον νομό μας, προστίθεται άλλο ένα.

Πιο συγκεκριμένα, με την μετονομασία του Α.Σ. Κουτσουρά σε Α.Σ. Μακρύ Γιαλού και τη Διοικητική υπαγωγή στο Α.Τ. Ιεράπετρας, αλλά και την αλλαγή των ορίων της εδαφικής αρμοδιότητας των Υπηρεσιών στον νομό μας, η περιοχή την όποια θα αστυνομεύει το Α.Τ. Σητείας διευρύνεται και συνεπώς οι οργανικές του θέσεις, θα έπρεπε να αυξηθούν. Περιοχές, όπως η Ανάληψη, οι Πεύκοι, η Χρυσοπηγή και οι Λιθίνες, όπου λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που μαζί με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα των περιοχών αυτών, το άθροισμα των επισκεπτών ξεπερνά τους τρεις χιλιάδες κατά τους θερινούς μήνες, αστυνομεύονταν από τον Α.Σ. Κουτσουρά υπό την εποπτεία του Α.Τ. Σητείας. Πλέον, η αστυνόμευση στις εν λόγω περιοχές, λόγω της αναδιάρθρωσης, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το Α.Τ. Σητείας.
Αντί λοιπόν της αύξησης των οργανικών θέσεων, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων που προκύπτουν, στο Α.Τ Σητείας, είδαμε μείωση. Ειδικότερα, οι θέσεις των αστυφυλάκων, από είκοσι δύο (22), με καλυμμένες τις δεκαεννέα (19) εξ’ αυτών, μειωθήκαν σε δεκαεπτά (17). Πλεοναζόντων των δυο θέσεων, συνάδελφοι κινδυνεύουν να «ξεσπιτωθούν» με πιθανή την μετακίνηση τους σε άλλες Υπηρεσίες του Νομού. Επίσης, το Α.Τ. Σητείας διαθέτει προσωπικό για την φύλαξη των κτιρίων της πρώην σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας αλλά και ενισχύει τον Α.Σ. Αερολιμένα Σητείας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος της Σητείας είναι μεγάλος σε γεωγραφική έκταση και περιέχει πολλά χωριά, όπου οι μεταξύ τους αποστάσεις είναι τεράστιες και με δύσκολο οδικό δίκτυο. Διερωτόμαστε λοιπόν, πως ένα περιπολικό, που θα απαρτίζεται μόνο από τον οδηγό, λόγω των ανωτέρω συνθηκών, θα μπορεί να ανταποκριθεί για παράδειγμα, σε περιστατικό που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Ζάκρου και ταυτόχρονα σε περιστατικό σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Ανάληψης (η οποία μέχρι πρότινος μπορούσε να εξυπηρετηθεί από το Α.Σ. Κουτσουρά) την ώρα που η χρονική διάρκεια ανταπόκρισης των δυο αυτών περιοχών ξεπερνά τη μιάμιση ώρα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως κάτι τέτοιο καθίσταται ακατόρθωτο.
     Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική ανάγκη την αύξηση των οργανικών θέσεων του Α.Τ. Σητείας, αντί της μείωσης που προέκυψε, προς διόρθωση των αδικιών που υφίστανται πρωτίστως οι πολίτες του Δήμου Σητείας αλλά και οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

Συνολικες προβολες σελιδας