Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δωρεάν παραχώρησης στο Δήμο Σητείας της χρήσης του ακινήτου μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Σητείας (πρώην ΚΕΓΕ)

ΣΗΤΕΙΑ-ΕΛΓΟ-1
Υπεγράφη στις 16/6/2017 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου η απόφαση «δωρεάν παραχώρησης στο Δήμο Σητείας της χρήσης του ακινήτου μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Σητείας (πρώην ΚΕΓΕ) που βρίσκεται στην περιοχή Πισκοκέφαλο Σητείας του Ν.Λασιθίου Κρήτης, για κοινωφελή σκοπό», ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα του Δήμου.

Συγκεκριμένα το εν λόγω ακίνητο, αφού γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και συντηρήσεις, θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης των Α.μ.ε.Α αλλά και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως στέγαση του Μουσικού Σχολείου ή δραστηριότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης δια βίου μάθησης.
Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει εκπονήσει μία προμελέτη για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται. Το κόστος των παρεμβάσεων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 100.000 € περίπου, το οποίο όμως είναι ελάχιστο συγκριτικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του κέντρου «Δήμητρα».
Ο Δήμαρχος Σητείας ευχαριστεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη συνεργασία και την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και ευελπιστεί ότι η Πολιτεία θα δείξει ανάλογα ανακλαστικά και στην περίπτωση του αιτήματος, εκ μέρους του Δήμου, της παραχώρησης του Επαρχείου, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να καταστεί λειτουργικό, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή : Style 100fm

https://www.facebook.com/SitiaNea/

Συνολικες προβολες σελιδας