Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Θετικός απολογισμός της χρονιάς για το Εσπερινό Λύκειο της Σητείας

Θετικός είναι για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Σητείας ο απολογισμός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καθώς κατεγράφη σημαντική αύξηση, περίπου 50% των μαθητών που παρακολούθησαν τα μαθήματα. Φέτος μάλιστα τη φοίτησή τους στο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Σητείας ολοκληρώνουν πέντε μαθητές.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σωτήρης Θανασιάς η σχολική χρονιά γενικότερα ήταν καλή χωρίς προβλήματα ιδιαίτερα. Υπήρξε άριστη συνεργασία με το εκπαιδευτικό και εκπαιδευόμενο δυναμικό του σχολείου.
Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό υπήρξε σχεδόν πλήρης κάλυψη κενών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, 95% των ωρών, ωστόσο στο σύνολό τους καλύφθηκαν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, αφού παρά τα λεγόμενα κάθε χρόνο των αρμοδίων των υπουργείων για πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων στην έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, αυτό δεν συμβαίνει. Ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα από την περυσινή χρονιά.
Κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά λειτούργησαν όλες, και οι τέσσερις τάξεις της σχολικής μονάδας και η χρονιά ολοκληρώνεται με έναν καλό αριθμό εκπαιδευόμενων που θα συνεχίσουν. Μάλιστα τα μηνύματα σε ό,τι αφορά τις εγγραφές για την επόμενη είναι ελπιδοφόρα και υπάρχει η αισιοδοξία ότι και η νέα σχολική σαιζόν θα ξεκινήσει με έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευομένων, κάτι που ωστόσο θα φανεί και στην συνέχεια την περίοδο των εγγραφών».

Οι εγγραφές
Οι εγγραφές ξεκινούν 1η Ιουνίου και μπορεί να εγγραφεί όποιος έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Στην Α΄ Τάξη εγγράφονται όσοι έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή ισότιμο με αυτό τίτλο σπουδών. Στην Γ΄ όσοι έχουν προαχθεί από την Α΄ Τάξη ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. και πτυχιούχοι Α΄ και Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΣ, σχολών ΟΑΕΔ, ειδικοτήτων ΤΕΛ ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων. Στην Δ΄ Τάξη εγγράφονται οι προαχθέντες από τη Β΄ του ΓΕ.Λ. ή τελειόφοιτοι που δεν έχουν πάρει απολυτήριο.
Οι φοιτούντες λαμβάνουν απολυτήριο Γενικού Λυκείου, ενώ οι απόφοιτοι έχουν, εφόσον το επιθυμούν, τη δυνατότητα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η φοίτηση
Ο κ. Θανασιάς τόνισε την σπουδαιότητα φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών μέσω του Εσπερινού ΓΕ.Λ. , αλλά και ότι είναι μία απόφαση που μπορεί να λάβει κάποιος χωρίς να διστάζει. Τα οφέλη είναι προφανή τόσο σε προσωπικό, όσο κι επαγγελματικό επίπεδο.
«Μακάρι να το αποφασίσουν όλοι όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και να έρθουν στο σχολείο να πάρουν το απολυτήριό τους κι αν θέλουν να συνεχίσουν φυσικά.
Πρέπει όλοι να εστιάζουμε στο θέμα της εκπαίδευσης, πολίτες και αρμόδιοι, ειδικά στην εποχή της κρίσης που είναι η χώρα μας πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα παιδείας γιατί αυτό θα βοηθήσει την κοινωνία. Δεν έχει ξεπεραστεί ποτέ καμία κρίση, όταν υποβαθμίζεται η εκπαίδευση και η παιδεία ενός τόπου», επεσήμανε.

Ευχαριστίες
Ο Διευθυντής ευχαρίστησε από καρδιάς το μαθητικό κι εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου για την άψογη συνεργασία.
«Φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά, «το κλίμα ήταν τόσο καλό που ακόμα στην διάρκεια των διαλειμμάτων αμφότεροι παρέμειναν στις τάξεις συνεχίζοντας το μάθημα», κάτι που και ο κ. Θανασιάς δεν έχει ξαναζήσει στα περίπου τριάντα χρόνια επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο χώρο της εκπαίδευσης.
«Τους ευχαριστώ όλους. Το επίπεδο των συναδέλφων είναι εξαιρετικό και κατά συνέπεια η δουλειά που κάνουν στο σχολείο», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας