Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σητείας τέθηκαν από το Σύλλογο Φίλων στην Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ελένη Μαυρομάτη συναντήθηκαν χθες το πρωί του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μανόλης Μιχελάκης.

Ειδικότερα, στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης, η Γραμματέας κ. Ρίκα Παντελάκη – Μαρκάκη και τα μέλη κ. Δέσποινα Λουτσέτη και κ. Κώστας Βασιλάκης.
Η συνάντηση, όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Καλαμπόκης, έγινε σε ένα καλό κλίμα με γόνιμα αποτελέσματα.
Η κ. Μαυρομάτη όπως διεφάνη και από την συνάντηση έχει πλήρη γνώση των θεμάτων του Νοσοκομείου Σητείας και της σπουδαιότητας του σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.
Η συζήτηση εστιάστηκε σε τρεις άξονες.
Ο πρώτος αφορούσε την στελέχωση με προσωπικό και ειδικότερα των θέσεων ιατρών που έχουν αποχωρήσει – νευρολόγος, ουρολόγος – με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι συγκεκριμένες κλινικές  ή πρόκειται να φύγουν το επόμενο χρονικό διάστημα – οδοντίατρος και μικροβιολόγος – λόγω συμπλήρωσης πενταετίας.
Ο δεύτερος άξονας της συζήτησης αφορούσε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα μηχανήματα ιδιαίτερα σημαντικά για την λειτουργία του Νοσοκομείου όπως ο αξονικός τομογράφος.
Ακόμη τέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου. Όπως ειπώθηκε, δεν υπάρχουν περιθώρια χρηματοδότησης από την πλευρά της 7ης ΥΠΕ τώρα, αλλά υπεδείχθησαν τρόποι αναζήτησης χρηματοδότησης προς την διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλο κρατικό φορέα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας