Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Χορήγηση της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμούκαι Αθλητισμού στο ‘’5ο μεσογειακό φεστιβάλ Σητείας’’Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικης Ανάπτυξης  με μεγάλη χαρά ανακοινώνει  την    και Αθλητισμού στο ‘’5ο μεσογειακό φεστιβάλ Σητείας’’.
χορήγηση της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού
Το γεγονός αυτό αποτελεί  «τίτλο τιμής» , 
παράλληλα αναγνωρίζεται η  πολιτιστική σημασία του μεσογειακού φεστιβάλ και ανταμείβονται ηθικά οι εμπνευστές οι συντελεστές και οι συνεργαζόμενοι φορείς που πίστεψαν και στήριξαν οικονομικά   την ιδέα .
Η χορήγηση της αιγίδας  συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης
 Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.
Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.


                                                                                      Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
                                                                                       Αντιδήμαρχος Σητείας
                                                                                          Λεωνίδας Τερζής 

https://www.facebook.com/SitiaNea/Συνολικες προβολες σελιδας