Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

"Πλανήτης Γη" το θέμα που παρουσίασαν οι μαθητές του φροντιστηρίου ξένων Γλωσσών Αρχατζικάκη (Video)

Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017 οι μαθητές του φροντιστηρίου ξένων Γλωσσών της κας Ειρήνης Αρχατζικάκη παρουσίασαν στη Σητεία το Project των εργασιών τους που φέτος είχε θέμα τον Πλανήτη Γη.
Σκοπός της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών είναι η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας των μαθητών ώστε να μπορούν να επικοινωνούν σε διαφορετικά γλωσσικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα. Με την εκμάθηση των ξένων γλωσσών προάγονται οι έννοιες του εγγραμματισμού, της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας ως βασικοί άξονες γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.
Οι ξένες γλώσσες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δεξιότητας του μαθητή να ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας προβλέψιμες ή απρόβλεπτες χρησιμοποιώντας γλωσσικές, παραγλωσσικές ή και εξωγλωσσικές επιλογές.
Με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών οι μαθητές αντιλαμβάνονται ότι η ξένη γλώσσα δεν χρησιμεύει μόνο για τη συνεννόηση μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λόγου, αλλά και για την πρόσληψη και διαχείριση πληροφοριών από διάφορα γνωστικά πεδία.

Πηγή : StudioVai

Συνολικες προβολες σελιδας