Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Μάχη των ιδιωτικών εταιριών ενέργειας για το ... φιλέτο της Κρήτης !

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/aiolika_kriti.jpg?mtime=20170504072739
Στα σχέδια των περισσότερων εταιριών πάντως είναι να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, αποσπώντας μερίδια από τη ΔΕΗ τόσο στη Χαμηλή όσο και στη Μέση Τάση.

Όλες οι βασικές ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ηλεκτρισμού δίνουν το παρών στη Κρήτη και τη Ρόδο, τα δύο νησιά όπου η αγορά απελευθερώθηκε,  το καλοκαίρι του 2016 στην Κρήτη και από 1/1/2017 στη  Ρόδο.
Μάλιστα στην Κρήτη οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρισμού έχουν ήδη αποσπάσει από τη ΔΕΗ μερίδιο που ξεπερνά το 7%.
Ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικές αλυσίδες, σούπερ-μάρκετ , βιοτεχνίες και μεταποιητικές μονάδες, αλλά και οικιακοί καταναλωτές συγκαταλέγονται στο πελατολόγια των ιδιωτικών εταιριών ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα δύο νησιά, εκτός της ΔΕΗ, δραστηριοποιούνται οι εταιρίες Volterra, Green, Elpedison, NRG, Protergia, Ηρων, ΚΕΝ, Watt & Volt και ΕΛΤΑ , ενώ τρεις ακόμα εταιρίες βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης δραστηριότητας. Πρόκειται για τις: Ε.Φ. Economic Growth AE, τη Volton AE και την ΟΤΕ Ακίνητα.
Οπως και στο διασυνδεδεμένο σύστημα, το πρώτο τμήμα της αγοράς στο οποίο στοχεύουν οι εναλλακτικοί πάροχοι στα νησιά είναι η προσοδοφόρα Μέση Τάση, που τροφοδοτεί επιχειρήσεις, τουριστικές μονάδες κλπ και οι μεγάλοι οικιακοί και επαγγελματικοί καταναλωτές στη Χαμηλή Τάση.
Πρόκειται για δύο κατηγορίες πελατών, για τις οποίες τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι υψηλότερα συγκριτικά με άλλες κατηγορίες πελατών, αφήνοντας έτσι περιθώρια στους εναλλακτικούς παρόχους να δραστηριοποιηθούν.
Στα σχέδια των περισσότερων εταιριών πάντως είναι να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, αποσπώντας μερίδια από τη ΔΕΗ τόσο στη Χαμηλή όσο και στη Μέση Τάση.

Πηγή : businessenergy.gr

Συνολικες προβολες σελιδας