Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Οι Μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων σε Ιεράπετρα και Σητεία

«Η Κρήτη την επόμενη τριετία θα έχει ολοκληρώσει όλο τον περιφερειακό σχεδιασμό στη διαχείριση απορριμμάτων με χρηματοδοτήσεις αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους», όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ, με αφορμή τις σημαντικές εξελίξεις που κατέγραψε το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα και με βάση τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο ενέκρινε το ποσό των 70 εκ. ευρώ που θα διατεθεί για τα πρώτα εργοστάσια διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη με δημόσια χρηματοδότηση, την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα όλα αυτά τα έργα γίνονται με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Τα επόμενα έργα που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν με δημόσια δαπάνη για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού είναι οι Μονάδες διαχείρισης της Σητείας και της Ιεράπετρας, ενώ σε εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα έργα του Δήμου Ηρακλείου. Διευκρίνισε δε πως έχει ήδη διασφαλίσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους για τις απαλλοτριώσεις των έργων και τις αναγκαίες επεκτάσεις ΧΥΤΥ, ώστε την επόμενη τριετία να έχει ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός με χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας