Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ένωση Συλλόγων Γονέων συστάθηκε στη Σητεία

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σητείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Κατερίνα Τσούκη, Αντιπρόεδρος Ιωάννης Μανιάς, Γραμματέας Κυριάκος Παπαϊωάννου, Ταμίας Όλγα Χήναρη. Μέλη: Ελένη Γραμματά, Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Γιάννης Φουντουλάκης. Αναπληρωματικά μέλη: Μαρία Κασωτάκη, Δημήτρης Φραγκιαδάκης.
Την Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούν οι: Ευθαλία Δαούκα, Ειρήνη Σηφάκη, Νεκταρία Παρινού.

Εξελέγησαν επίσης για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ο Ιωσήφ Καμπανάκης και αναπληρωματική η Βίκη Κουτάντου, για την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κρήτης ο Φειδίας Κοντεμενιώτης, η Γεωργία Σταυρακάκη και ο Γιάννης Γραμμένος.
«Η προσπάθεια», τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατερίνα Τσούκη, «ξεκίνησε πριν περίπου έξι χρόνια,  προκειμένου να επιτευχθεί η σύσταση της Ένωσης. Είναι κάτι που δεν υπήρχε στην επαρχία μας σε αντίθεση με άλλες περιοχές του νομού και της Κρήτης. Η Ένωση περιλαμβάνει σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός είναι να μπορέσει να βοηθήσει τόσο το έργο του διδακτικού προσωπικού, όσο και των Συλλόγων Γονέων. Εκεί που δεν θα μπορεί ένας Σύλλογος να φέρει σε πέρας ένα πρόβλημα να βοηθήσει η Ένωση ώστε αυτό να λυθεί.
Μετά την σύσταση του Δ.Σ. θα ξεκινήσει καταγραφή των προβλημάτων, κτηριακών, υλικοτεχνικής υποδομής κλπ., σε ό,τι μπορέσει να βοηθήσει η Ένωση για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας. Να μπούμε σε μία διαδικασία δεδομένου ότι είναι θεσμικό όργανο, να δούμε πώς μπορεί και μέσω χρηματοδοτήσεων ξεχωριστών και διαφόρων κινήσεων που μπορεί να κάνει η Ένωση ερχόμενη σε επαφή με φορείς ανώτερους να λύσουμε προβλήματα, που για πολύ καιρό διαιωνίζονται. Για παράδειγμα το πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΠΑ.Λ., που έχει και κτηριακές και υλικοτεχνικές ελλείψεις».
Η Ένωση συστάθηκε με οκτώ ιδρυτικά μέλη και σήμερα είναι 14. Μπορεί όμως ο Σύλλογος κάθε σχολείου που επιθυμεί να εγγραφεί στην Ένωση.
«Θα πρέπει να έχουν καταστατικό συλλόγου γονέων. Επειδή υπήρχαν δυσκολίες πιο πολύ για τα σχολεία της επαρχίας, θα γίνουν κάποιες διαδικασίες με την τροποποίηση νόμου, ώστε να είναι πιο εύκολο να εγγραφούν και να γνωστοποιήσουν τις δικές τους ελλείψεις ώστε να τις στηρίξουμε κι εμείς όσο μπορούμε», εξήγησε η κ. Τσούκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας