Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις πρόληψης σε θέματα αυτοκτονικότητας και ψυχοπαθολογίας

Ολοκληρώθηκαν χθες οι συναντήσεις στο πλαίσιο της εκπαίδευσης φορέων του Δήμου Σητείας με σκοπό την πρόληψη σε θέματα αυτοκτονικότητας και ψυχοπαθολογίας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου. Οι συναντήσεις φιλοξενούνταν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σητείας.

Η τελευταία περιλάμβανε και την τελική αξιολόγηση, ενώ κατά τη χθεσινή παρέλαβαν και τις βεβαιώσεις παρακολούθησης οι εκπρόσωποι  των φορέων που συμμετείχαν, του Νοσοκομείου, των αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών, πυροσβεστικών αρχών, της εκκλησίας κλπ.
Ο υπεύθυνος της ομάδας ψυχοεκπαίδευσης, κλινικός νευρο-ψυχολόγος κ. Δημήτρης Γιαγκιόζης ανέλαβε το project για την αγωγή κοινότητας στη Σητεία και στο Παλαίκαστρο. Προχωρώντας σε έναν απολογισμό του προγράμματος υπενθύμισε ότι ξεκίνησε αφορμούμενο από τις αλλεπάλληλες αυτοκτονίες, που δυστυχώς σημειώθηκαν το 2016 έως τις αρχές του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.
«Είχαμε», εξήγησε, «συνολικά περί τις επτά αυτοκτονίες για το διάστημα των περίπου οκτώ μηνών, ένας συντριπτικός αριθμός. Αποφασίστηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και το Υπουργείο Υγείας από κοινού να “τρέξει” ένα πιλοτικό project αναφορικά με την αυτοκτονικότητα και την ψυχοεκπαίδευση φορέων σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας και της αυτοκτονικότητας».
«Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του έτους και ολοκληρώθηκε με θετικά αποτελέσματα», όπως ανέφερε ο κ. Γιαγκιόζης, αλλά και όπως συμπεραίνεται από το αίτημα των συμμετεχόντων φορέων για την συνέχισή του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας