Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Προβληματισμός για τον ΒΟΑΚ, κίνδυνος να βρεθεί «εκτός νυμφώνος» ο Ν. Λασιθίου

Ορατός είναι ο κίνδυνος να βρεθεί «εκτός νυμφώνος» ο νομός Λασιθίου και να μην μετέχει στο «γάμο» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την Κρήτη,
προκειμένου να δημιουργηθεί  σύγχρονος δρόμος στο Βόρειο Άξονα του νησιού.
Τα παραπάνω συγκροτούν τον πυρήνα των προβληματισμών, που διατυπώνουν αιρετοί και πολιτικοί παράγοντες του νομού. Παράλληλα αποτελούν και την κατακλείδα στις συζητήσεις που κάνει το τελευταία διάστημα η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, με τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και με βάση τις επαφές και τα γραπτά αιτήματα στο Υπουργείο Υποδομών κατά το τελευταίο διάστημα.
Το συμπέρασμα είναι πως τίποτα δεν έχει προχωρήσει για τον ΒΟΑΚ στα όρια του Λασιθίου, την ίδια στιγμή που -όπως πρώτη παρουσίασε η ΑΝΑΤΟΛΗ με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη- προχωρεί ο σχεδιασμός σε επίπεδο Υπουργείου Υποδομών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το ένα δις ευρώ που σχεδιάζεται να διατεθεί στον ΒΟΑΚ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου.
Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι δεν προχωρούν, αλλά παραμένουν στάσιμα, σε επίπεδο προετοιμασίας, τα πιο ώριμα τμήματα του δρόμου σε όλο το νησί. Αυτά δεν είναι άλλα από εκείνα που αφορούν το κομμάτι του δρόμου από το Καλό Χωριό έως την Παχειά Άμμο.
Το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί και η έλλειψη προόδου στα τμήματα του δρόμου στο Λασίθι, προκαλούν μεγάλη ανησυχία και διατυπώνεται η εκτίμηση πως δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου να μείνει εκτός σχεδιασμού.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας