Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Στην Αθήνα και οι αστυνομικοί του Λασιθίου για τις περικοπές στους μισθούς

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και από την πλευρά των ενστόλων όλων της χώρας οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα το τελευταίο διήμερο προχωρόντας σε κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές που προβλέπονται με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Λασιθίου Π. Καρτσάκης, βρισκόμενος ακόμα στην Αθήνα, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως οι κινητοποιήσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή κυρίως από αστυνομικούς της επαρχίας και σε διαδοχικές επαφές που έγιναν τόσο με βουλευτές όσο και άλλους φορείς και αρμοδίους φάνηκε να γίνεται κατανοητό πως οι προβλεπόμενες περικοπές είναι άδικες, όμως σε αντάλλαγμα πήραν μόνο υποσχέσεις πως θα επανεξεταστούν τα μισθολόγια.
Όπως λέει κοινή αντίληψη όλων των αστυνομικών είναι πως τα αιτήματα τους είναι 100% δίκαια και από τη στιγμή που φαίνεται πως η κυβέρνηση «πάει να τους πατήσει κάτω» δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση και να γίνουν δεκτές οι αποφάσεις.
«Στο νομοσχέδιο βλέπουμε μειώσεις σε όλες τις βαθμίδες. Πρόκειται για μειώσεις που για τους περισσότερους είναι από 70 με 90 ευρώ το μήνα, όμως ειδικά για τους νεοεισερχόμενους οι μειώσεις φτάνουν και τα 250 ευρώ μηνιαίως. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι στους ανώτατους αξιωματικούς, βλέπουμε αυξήσεις στους μισθούς. Βλέποντας τα όλα αυτά οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι τους τιμωρούν.» τόνισε ο κ. Καρτσάκης.
Στις επαφές που γίνονται στην Αθήνα πέρα απ΄τις μισθολογικές διεκδικήσεις γίνονται και συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσίων που πρόκειται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και είναι ήδη γνωστές σε όλους, με στόχο την ενίσχυση.
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων ανέφερε πως φέτος το καλοκαίρι με την λειψανδρία που υπάρχει στο Λασίθι θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λόγω της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού. Από την αναδιάρθρωση των υπηρεσίων δεν λήφθηκε υπόψη πως και η Ιεράπετρα και ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία είναι τουριστικοί προορισμοί ώστε να υπάρξει ενίσχυση όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές. Ένα μικρό κέρδος θα έχει μόνο η Σητεία, με 3-4 επιπλέον δόκιμους αστυνομικούς που θα πάνε στο αεροδρόμιο, ανέφερε ο κ. Καρτσάκης.
«Η Ελούντα για παράδειγμα που είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός ανάμεσα στα άλλα και για την ασφάλεια που εκπέμπει, θα υποστεί μεγάλο πλήγμα αν υπάρξουν περιστατικά που πάρουν δημοσιότητα τα οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε επαρκώς.»

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας