Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Προετοιμασία του φακέλου για ένταξη της Κάτω Ζάκρου στα μνημεία της Unesco

Η προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη του Ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σητείας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια με πολλαπλά για την περιοχή οφέλη, εφ’ όσον ευοδωθεί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης, η Προϊσταμένη της ΚΔ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού, η υπεύθυνη συντήρησης και καθαρισμού αρχαίων μνημείων κ. Κλειώ Ζερβάκη και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής.
«Είχα», ανέφερε ο κ. Πατεράκης, «την χαρά της επίσκεψης της κ. Σοφιανού, συνοδευόμενης από την συμπατριώτισσά μας κ. Ζερβάκη. Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η δυνατότητα συνεργασίας με την Εφορία Αρχαιοτήτων, ώστε να προετοιμαστεί ο φάκελος για την ένταξη του Ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
Εμείς σαν Δημοτική Αρχή εκφράσαμε την χαρά μας για το ενδιαφέρον από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού για την ένταξη αυτή και σαφέστατα θα χρηματοδοτήσουμε την προετοιμασία του φακέλου μέσα από μία διαδικασία προγραμματικής σύμβασης που θα κάνουμε με το Υπουργείο. Πολιτικά λοιπόν ενθαρρύνουμε την προσπάθεια και σίγουρα έχουμε ηθική υποχρέωση να χρηματοδοτήσουμε την προετοιμασία αυτής της διαδικασίας.»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας