Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Θα δημιουργηθεί Τοπική Μονάδα Υγείας στη Σητεία

Το θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής υπήρξε το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του Δημάρχου Σητείας κ. Θόδωρου Πατεράκη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μανόλη Μιχελάκη.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Διοικητή του Νοσοκομείου, που τον ενημέρωσε για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος, για το προσωπικό, τις χρηματοδοτήσεις κλπ.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια της συζήτησης για τη νέα δομή, την Τοπική Μονάδα Υγείας, που αναμένεται να λειτουργήσει στη Σητεία.
Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα λάβει «σάρκα και οστά» το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο προβλέπει τη λειτουργία μικρών ιατρείων της γειτονιάς, Τοπικών Μονάδων Υγείας, σε αστικά κέντρα της χώρας και την πρόσληψη 3.000 οικογενειακών ιατρών, παιδιάτρων και άλλων επαγγελματιών υγείας.
Οι συνολικά 240 τοπικές μονάδες υγείας θα λειτουργήσουν σε 60 αστικές περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σητεία.
Κάθε Μονάδα θα στελεχώνεται από δεκαμελή διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών Υγείας (οικογενειακό ιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό).
Η λειτουργία των Μονάδων, σε στενή συνεργασία με υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, θα τονώσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, θα καλλιεργήσει το αίσθημα εγγύτητάς τους στο σύστημα υγείας και μεσο-μακροπρόθεσμα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της φροντίδας και στην βελτίωση της υγείας του πληθυσμού.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας