Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Τι έγινε στον Όμιλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια

logositias
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ
Τι έγινε στον Όμιλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Από τον Πρόεδρο του Ομίλου Σφενδουράκη Αργύρη

Αυτό και το προηγούμενο Συμβούλιο των οποίων είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος αποτελούν την συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε στις αρχές του 2013 και στόχο είχε: Την οικονομική εξυγίανση του Ομίλου, την επισκευή των εγκαταστάσεων και των γηπέδων αλλά και την προσέλκυση αθλητών μικρών και μεγάλων, στο άθλημα. Για τους τρεις αυτούς στόχους έγιναν προσπάθειες από όλα τα μέλη των δυο συμβουλίων, από άλλους λιγότερο από άλλους περισσότερο, ανάλογα με τις δυνατότητες χρόνου που ο καθένας διέθετε.
Συγκεκριμένα για τη οικονομική εξυγίανση φροντίσαμε να εξοφλήσουμε όσες παλιές οφειλές είχε ο Όμιλος.
Εξοφλήθηκαν παλιές οφειλές συνολικά 1100 ευρώ και πρόστιμα από παλαιότερες χρήσεις της τάξεως των 1000 ευρώ.
Για την συλλογή χρημάτων, διοργανώθηκαν τέσσερις εκδηλώσεις που στόχο είχαν την σύσφιξη των σχέσεων των μελών αλλά και την οικονομική στήριξη του Ομίλου.
Διοργανώθηκαν, Εσωτερικά τουρνουά και τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν μετά από χρόνια απραξίας, με χορηγίες και πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών, πράγμα που έφερε ζωή αλλά και έσοδα στον Όμιλο. Ακόμα κάναμε λαχειοφόρους αγορές, με στόχο την οικονομική ενίσχυση.
Διοργανώθηκε το Καλοκαίρι του 2012 η Tennis Week κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν όλη την εβδομάδα σεμινάρια και αγώνες επίδειξης γνωστών αθλητών στην πόλη μας. Παραβρέθηκαν προπονητές από όλη την Κρήτη.
Διοργανώθηκε Σεμινάριο Προπονητών με εισηγήτρια την κ. Όλγα Καραγιάννη, η οποία ήταν και αυτή που ίδρυσε με τις ενέργειές της τον Όμιλο, πίσω στο 1992 διάστημα κατά το οποίο ήταν διορισμένη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην πόλη μας.
Διοργανώθηκαν πολλά φιλικά τουρνουά μονών και διπλών, με τις γειτονικές πόλεις αλλά και μεταξύ των μελών.
Για πρώτη φορά διοργανώσαμε ένα Tennis Marathon, όπως και το τουρνουά Όλοι με Όλους, ένα πρωτάθλημα που συμμετοχή δήλωσαν 40 άτομα και τελικά έλαβαν μέρος 30 περίπου. Συνολικά για το Πρωτάθλημα αυτό έγιναν 160 αγώνες!!!!
Η ομάδα του Ομίλου μας ανέβηκε στην Β΄ Εθνική κατηγορία μετά από αγώνες που έδωσε με το Ρέθυμνο στην πόλη μας το 2014, αλλά και παρέμεινε το 2015 και το 2016 στην ίδια κατηγορία μετά από δύο αποστολές που έγιναν με την βοήθεια και τις χορηγίες φίλων του Ομίλου στην Αθήνα, δίνοντας αγώνες με ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα, αποκομίζοντας πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες.
Δημιουργήθηκε από τις αρχές του 2014 μια ομάδα Βετεράνων η οποία είχε παρουσία σε πολλά τουρνουά το 14 και το 15, αλλά και σε όλα τα τουρνουά που διεξήχθησαν στην Κρήτη το 2016, εκπροσωπώντας τον Όμιλο.
ΓΗΠΕΔΑ
1. Επισκευάστηκε η περίφραξη, η οποία είχε πέσει σε πολλά σημεία, και είχε ανοίξει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν ζώα και να ουρούν στα γήπεδα αλλά και η όλη εικόνα με τα πεσμένα σύρματα και αντιανεμικά να είναι αποκαρδιωτική….
2. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι καθόλη την διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων, η περίφραξη επισκευάστηκε τουλάχιστον δέκα φορές, τόσο τα αντιανεμικά και τα σύρματα όσο και οι αντηρίδες, οι οποίες είχαν σε κάποια σημεία σπάσει από τον δυνατό άνεμο.
3. Επισκευάστηκε επίσης η σπασμένη κολώνα πίσω από το τέταρτο γήπεδο καθώς κινδύνευε να πέσει όλη η περίφραξη. Τοποθετήθηκαν αντηρίδες και στην περίφραξη του 1ου γηπέδου.
4. Αφαιρέθηκαν οι δύο παλιές κατασκευές σκίασης μπροστά από το κυλικείο οι οποίες είχαν καταστραφεί από τον αέρα και την βροχή και αντικαταστάθηκαν από δύο τέντες, κερδίζοντας έτσι σε χώρο.
5. Κατασκευάστηκε βιβλιοθήκη για το γραφείο.
6. Κατασκευάστηκαν ράφια και έγινε έτσι λειτουργικό τα μικρό δωμάτιο δίπλα στο γραφείο.
7. Επισκευάστηκε το κτίριο των αποδυτηρίων με χρωματισμό μέσα και έξω, καθώς και ο τοίχος προπόνησης στο 1ο γήπεδο.
8. Κλειδώθηκαν οι δύο μικρές τουαλέτες οι οποίες ήταν δύσχρηστες και άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι τουαλέτες των Α.Μ.Ε.Α. ως κύριες, οι οποίες ήταν πολύ πιο εύχρηστες και εύκολες στο καθάρισμα.
9. Μπήκε για πρώτη φορά τέλος στο απαράδεκτο λουκέτο, το οποίο αντικαταστάθηκε με συνδυασμό τον οποίο γνώριζαν όλοι όσοι επιθυμούσαν να αθληθούν. Ανοίχτηκαν έτσι τα γήπεδα προς το κοινό όλες τις μέρες του χρόνου και δεν παρατηρούνταν πια το φαινόμενο των κλειδωμένων γηπέδων το Σαβ/κο και τις αργίες…
10. Φτιάχτηκε το πρέκι προς την ανατολική μεριά του 4ου γηπέδου, στηρίζοντας έτσι την περίφραξη η οποία είχε πρόβλημα από τους δυνατούς ανατολικούς ανέμους, αλλά και σταμάτησε πλέον το φαινόμενο της εισδοχής στα γήπεδα σκουπιδιών χώματος και φυτών από τα γύρω χωράφια.
11. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και τα τέσσερα χρόνια για την κοπή των δέντρων ώστε να μην έχουμε φύλλα στα γήπεδα.
12. Καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος από τα χόρτα και τα δέντρα, ώστε να είναι καθαρός και προσβάσιμος στα αυτοκίνητα.
13. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.
14. Επισκευάστηκε η πόρτα του 1ου γηπέδου και οι πόρτες του κεντρικού πίνακα που είχαν καταστραφεί.
15. Αγοράστηκε τηλεόραση για τις ανάγκες των προπονήσεων όταν βρέχει ώστε οι μικροί μαθητές να παρακολουθούν αθλητικές προβολές. Επίσης η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους αγώνες ως Skoreboard, αλλά και για την παρακολούθηση των τελικών των GRAND SLAM, και άλλων αθλητικών γεγονότων.
16. Προγραμματίστηκε σταθερή εβδομαδιαία καθαριότητα στα γήπεδα και το κτίριο.
17. Ανακατασκευή και των τεσσάρων γηπέδων με επανεπίστρωση GREEN SET και αλλαγή χρωματισμού.
18. Πλήρη αντικατάσταση του Κεντρικού και των εντός των γηπέδων ηλεκτρολογικών πινάκων που είχαν καταστεί επικίνδυνοι!!!
19. Αντικατάσταση των προβολέων με προβολείς νέας τεχνολογίας LED χαμηλής κατανάλωσης.
20. Τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας με 46 καθίσματα εξωτερικού χώρου.
21. Αλλάχτηκαν οι στύλοι του φιλέ του 4ου γηπέδου οι οποίοι ήταν κατεστραμμένοι με νέους ανοξείδωτους αλουμινένιους.
22. Μπήκαν διαχωριστικά ανάμεσα στα γήπεδα 2 και 3 και 3 και 4 κάνοντας έτσι πολύ πιο εύκολη την προπόνηση αλλά και τους αγώνες σε όλα τα γήπεδα αφού οι μπάλες δεν ενοχλούν τα διπλανά γήπεδα.
23. Προμηθευτήκαμε και αλλάξαμε και τα τρία φιλέ των γηπέδων 2,3,4.
24. Μετασκευάστηκε η καρέκλα του Διαιτητή, έτσι ώστε να μην κάνει ζημιά στη γήπεδα με τα στηρίγματά της, αλλά και βάφτηκε, με αντισκωριακό και καινούριο χρώμα, ώστε να καταστεί λειτουργική για τα επόμενα χρόνια και να μην χρειαστεί ο Όμιλος να προμηθευτεί νέα το κόστος της οποίας θα ήταν 500 ευρώ περίπου.
25. Καταφέραμε να πάρουμε επιχορήγηση από το Περιφερειακό ταμείο, της τάξεως των 2000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού. Με τα χρήματα αυτά προμηθευτήκαμε Έξι (6) παγκάκια παικτών Sindelfingen, Τρεις (3) σκούπες Wiper Device, 1 φιλέ τένις, 1 Διαχωριστικό δίχτυ γηπέδων , Δύο (2) Scoreboard, 1 αντιανεμικό δίχτυ τένις διαστάσεων 2m X 12m.
ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΛΗ
26. Θεσπίστηκε ηλεκτρονικό αρχείο μελών το οποίο είναι συνεχώς ενημερωμένο.
27. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά λεπτομερής Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας.
28. Παραχωρήθηκε εξ ολοκλήρου για πρώτη φορά, το ένα γήπεδο και συγκεκριμένα το 2ο , αποκλειστικά για τα μέλη και τους δημότες που επιθυμούν να αθληθούν.
29. Μπήκε τηλέφωνο και κεραία WIFI με το δίκτυο να εξυπηρετεί όλη την περιοχή.
30. Τοποθετήθηκε monitor μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τις κρατήσεις στα γήπεδα.
31. Τοποθέτηση λάμπας κοντά στον πίνακα, ώστε να μπορεί ευκολότερα κάποιος να έχει πρόσβαση στον πίνακα, αλλά και κοντά στην έξοδο των γηπέδων, ώστε να μπορεί ευκολότερα κάποιος να κλείσει την πόρτα την νύχτα.
32. Αγοράστηκε και τοποθετήθηκε θερμοσίφωνο για τις ανάγκες των αθλητών και έγιναν έτσι λειτουργικές οι ντουζιέρες.
33. Φτιάχτηκε το SITE του Ομίλου http://tennis.sitia.gr/
34. Οργανώθηκε ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων γηπέδων.http://tennis.sitia.gr/booking/Web/
35. Θεσπίστηκε από την 1/1/17 τουρνουά LADER το οποίο θα τρέχει όλο τον χρόνο, με συνεχή κατάταξη παιχτών.
36. Από τις αρχές του 15 βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια νομιμοποίησης του κτιρίου των αποδυτηρίων και κατ επέκταση των γηπέδων.
37. Έχει γίνει Τοπογραφική Αποτύπωση, Μελέτη Πυρασφάλειας Μελέτη Ηλεκτρολογικού και Μηχανολογικού εξοπλισμού, μελέτη στατικότητας του κτιρίου και ότι άλλο χρειάζεται ώστε οι εγκαταστάσεις μας να πάρουν άδεια. Και όλα αυτά δωρεάν με προσωπικές ενέργειες και χορηγίες από επαγγελματίες, φίλους του Συλλόγου. Αναμένουμε την προσωρινή άδεια έως και το τέλος του μήνα και την οριστική έως το τέλος Οκτωβρίου, πράγμα που θα μας καταστήσει μια από τις ελάχιστες εγκαταστάσεις πάνω στη Κρήτη με μόνιμη άδεια λειτουργίας!!!
Φυσικά είναι κι άλλα μικρότερα θέματα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί, θέματα που έπρεπε να λυθούν, διότι μια τόσο μεγάλη αθλητική Εγκατάσταση χρειάζεται συνεχώς πράγματα και συνεχή φροντίδα, ώστε να είναι λειτουργική.
Αντιμετωπίσαμε λοιπόν, τα μεγάλα πρόστιμα από προηγούμενες χρήσεις, εξοφλήσαμε παλιές οφειλές, παλέψαμε με την γραφειοκρατία, την δυσκολία αλλαγής παλιών κακών συνηθειών, τις συνεχείς ζημιές από τον αέρα… Αυτό που δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η βροχή η κακή προδιάθεση και η εύκολη κριτική…
Για όλα αυτά απαιτήθηκαν άπειρες διαδρομές στον Όμιλο, κάθε μέρα και ανά πάσα ώρα και στιγμή, με ότι καιρό κι αν έκανε, για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν.
Απαιτήθηκαν εκατοντάδες ώρες από τον ελεύθερό μας χρόνο, χρήματα από τις τσέπες μας, για κάθε μικρή επιδιόρθωση, αλλά και κόπο και γνώσεις από αυτές που ο καθένας μας έχει στην ειδικότητά του για να προσφέρουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα, για να χαρούμε τον Όμιλο και το άθλημα όλοι μας.
Τα μέλη του Σωματείου, οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, οι χομπίστες, οι προπονητές, οι γονείς, οι επισκέπτες μας.
Για όλα αυτά είμαι υπερήφανος και πεπεισμένος ότι εγώ σαν Πρόεδρος αυτά τα τέσσερα χρόνια αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στα δύο Συμβούλια, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για το άθλημα και τον Σύλλογο που αγαπάμε…
Θα ήθελα εδώ να θυμίσω και να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλα τα μέλη των δύο αυτών Συμβουλίων.
Το Δ.Σ. του Ομίλου 2013/15
Σφενδουράκης Αργύρης Πρόεδρος
Τσιφετάκης Μανώλης Αντιπρόεδρος
Βαρδάκη Κατερίνα Γραμματέας
Μανετάκης Βασίλης Ταμίας
Γραμμενίδης Κωστας Ταμίας
Συντιχάκη Φανή Έφορος Αγωνιστικού
Σφενδουράκης Μάριος Έφορος Γηπέδων
Μπουρμπουράκης Σπύρος Μέλος
Γιαννουρή Μαίρη Μέλος
Με το Συμβούλιο αυτό έγινε η επανεκκίνηση του Ομίλου, μετά από χρόνιες αντεκδικήσεις που είχαν οδηγήσει στα δικαστήρια.
ΤΟ Δ.Σ. του Ομίλου αντισφαίρισης Σητείας 2015 /17
Σφενδουράκης Αργύρης Πρόεδρος
Σφενδουράκης Γιάννης Αντιπρόεδρος
Μανετάκης Βασίλης Ταμίας
Διαλυνά Ελπίδα Γραμματέας
Βαρδάκη Κατερίνα Βοηθός Γραμματέα
Μαλλιαρουδάκης Λέανδρος Έφορος Αγωνιστικού
Αιλαμάκης Μάνος Έφορος Γηπέδων
Μαστοράκης Κωνσταντίνος Μέλος
Πλακάκη Νατάσα Μέλος
Με το δεύτερο αυτό Συμβούλιο έγινε η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, οργανώθηκε ο τρόπος λειτουργίας και μπήκαν οι βάσεις για τα επόμενα 10 χρόνια.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σφενδουράκης Αργύρης
Μέλος του Συμβουλίου 1998-2004 και 2008-2012
Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας 2013/17
Παντοτινός φίλος του αθλήματος

Πηγή : Style100fm

Συνολικες προβολες σελιδας