Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Σε απόγνωση οι αγρότες με τις αποφάσεις της κυβέρνησης-video

ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΑΛΙΑ - ΜΕΣΑΡΑΝα ξεκινήσουν τον αγώνα τους πιάνοντας το νήμα από το τέλος των περσινών κινητοποιήσεων είναι έτοιμοι οι αγρότες της Κρήτης, που όπως εξηγούν τους τελευταίους μήνες η μια απόφαση της κυβέρνησης μετά την άλλη τους βυθίζει ολοένα και περισσότερο στην απόγνωση.

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη γη τους και να διεκδικήσουν όσα απαιτούνται για να μπορούν να παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα, έστειλαν μήνυμα δυναμικό, διαμορφώνοντας το πλαίσιο των δράσεων που θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις.
Το παρών στη σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου έδωσαν εκπρόσωποι απ' όλη την Κρήτη που εξήγησαν ότι αν ένα είναι το συμπέρασμα που έχει εξαχθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό αφορά την ενότητα που πρέπει να έχει ο κλάδος αν δεν θέλει απλά να κάνει θόρυβο αλλά να έχει αποτελεσματικότητα.
Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν αρκετές φορές με φόντο κυρίως την ανάγκη όπως είπαν απομόνωσης των κομματικών πρακτικών που δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση τον αγώνα που σχεδιάζουν, αλλά και κινήσεις που τον τελευταίο χρόνο εκδηλώθηκαν από μέρος συνδικαλιστών που δίχως να εκφράζουν το σύνολο, παρουσιάστηκαν ως τέτοιες και μάλιστα σε κρίσιμες συναντήσεις, όπως αυτή που έγινε πριν από κάποιους μήνες με τον πρωθυπουργό ή και πιο πρόσφατα στην Αθήνα με τον υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου.
Οι συνδικαλιστές από το χώρο των αγροτών της Κρήτης σήμερα συνέστησαν μια επιτροπή αγώνα που θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις, με στόχευση μια δυναμική φωνή που θα ξεπεράσει το νησί, αφού δεν αποκλείεται να επαναληφθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.
Κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα και απαιτεί όπως είπαν οργάνωση προκειμένου η συμμετοχή να στείλει το μήνυμα με την έκταση και την ένταση που επιβάλλουν τα ακραία μέτρα φτώχειας που έχουν χτυπήσει αλύπητα τον πρωτογενή τομέα.



Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας