Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

"Φως" για τον πολύπαθο παραλιακό Σητείας!

ΣΗΤΕΙΑ"Φως" επιτέλους στην άκρη του... τούνελ για τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο της Σητείας! Σχετικό απαντητικό έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης προς την Περιφέρεια Κρήτης δίνει το έναυσμα, έστω και εμμέσως,
για να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του "χτυπημένου" από την κακοκαιρία και τις καθιζήσεις παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Σητεία προς το Παλαίκαστρο, το Βάι και τις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές του Δήμου.
Το εισαγγελικό έγγραφο βεβαίως δεν εξουσιοδοτεί ή δίνει εντολή για να προχωρήσουν οι εργασίες στο πλαίσιο της εργολαβίας που είχε προκηρύξει και αναθέσει η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.
Δίνει μια νομική ερμηνεία και διάσταση που στην Περιφέρεια θεωρήθηκε αρκετή, έστω και με επιφύλαξη, για να δοθεί σήμα υλοποίησης των εργασιών, με το δεδομένο ότι είναι κατεπείγοντος χαρακτήρα.
Μην ξεχνάμε πως μέρα με τη μέρα η κατάσταση του παραλιακού δρόμου διαρκώς χειροτερεύει και άρα, όσο πάει πίσω η αποκατάσταση, τόσο πιο απαιτητική θα είναι αφενός τεχνικά και αφετέρου τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος θα υπάρχει για ολική κατάρρευση του κομβικής σημασίας δρόμου!
Σε κάθε περίπτωση, με "εφόδιο" το έγγραφο-απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης προς την Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε εντολή στην αντιπεριφερειάρχη και στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου να κινήσουν τις διαδικασίες και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον ανάδοχο εργολάβο για να ξεκινήσουν το ταχύτερο οι εργασίες, που, θυμίζουμε, είχαν μπει στον "πάγο" το φθινόπωρο μετά από παρέμβαση-εντολή του τοπικού Λιμεναρχείου.
«Πράγματι μετά από πολύμηνη αναμονή υπάρχει πλέον αισιοδοξία ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες. Υπάρχει, αν θέλετε, "φως στο τούνελ". Για να μην έχουμε βεβαίως παρερμηνείες, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το εισαγγελικό έγγραφο ανοίγει εμμέσως το δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών.
Ο εισαγγελέας Εφετών, απαντώντας σε σχετικό προ μηνών ερώτημα της Περιφέρειας Κρήτης, και συγκεκριμένα του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, δε λέει δηλαδή "προχωρήστε, κάντε τις εργασίες αποκατάστασης".
Δίνει τη νομική διάσταση - το εξηγώ με πιο απλά λόγια - και όχι την ακριβή νομική ορολογία που παρατίθεται στο έγγραφο, ότι η παρέμβαση που προωθεί η Περιφέρεια στον παραλιακό δρόμο της Σητείας δε θεωρείται άδικη, με το δεδομένο, νομικά μιλώντας, ότι με την ενέργεια αυτή προκαλείται μικρότερη ζημιά από τη ζημιά που θα προκληθεί αν δεν προχωρήσει η παρέμβαση, καταρρεύσει τελείως ο δρόμος και αποκοπούν κυκλοφοριακά τόσες περιοχές», ανέφερε στη "Ν.Κ." ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και πρόσθεσε:
«Με βάση το έγγραφο αυτό, και εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης που έχει υποσχεθεί ο υπουργός Ναυτιλίας για να ανοίξει οριστικά ο δρόμος του έργου αποκατάστασης, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να κληθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες.
»Βέβαια, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, έχω την αίσθηση, γιατί έχουν αλλάξει, μετά από τόσους μήνες, τα δεδομένα, έχει χειροτερεύσει η κατάσταση και θα πρέπει να επανεκτιμήσει ο εργολάβος κάποια πράγματα»...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας