Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Κ. Δερμιτζάκης: Μουσικό Γυμνάσιο, η ιστορία επαναλαμβάνεται

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά προκειμένου να αφήσουν έξω το Νομό Λασιθίου απ’ τους σχεδιασμούς τους (Πανεπιστήμιο,έργα υποδομής,αναπτυξιακά έργα,) έκαναν μια αόριστη αναγγελία και έβαζαν τις πόλεις του Νομού μας να αντιμάχονται μεταξύ τους και τελικά με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχε συμφωνία των πόλεων δεν έκαναν τίποτα.
Έτσι η Πανλασιθιώτικη ενότητα και ο Πανλασιθιώτικος αναπτυξιακός προγραμματισμός δεν υπήρξε ποτέ.Ήταν μία από τις αιτίες που το Λασίθι έμεινε πίσω απ΄ τους άλλους νομούς με το μεγαλύτερο έλειμα ανάπτυξης απ’ όλους .
Υπήρξαν βεβαίως περιπτώσεις όπως η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ,η Σχολή Αστυνομίας που υπήρξε συναίνεση από την Ιεράπετρα προκειμένου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες.
Πανλασιθιώτικη αντίληψη για να αναπτυχθεί πρέπει να αναγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες οι ιδιομορφίες,οι προοπτικές,οι δυνατότητες κάθε περιοχής και όλοι μαζί να σχεδιάζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθούμε να επιτύχουμε το καλύτερο.
Στην περίπτωση του Μουσικού Γυμνασίου υπάρχει μία προϊστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί.Ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΑΠΙ και θυμάμαι πολύ καλά ότι η Ιεράπετρα πρώτη κατέθεσε τότε πλήρη φάκελο είχε στα υπέρ της ότι υπήρχε μια τεράστια μουσική παιδεία με τη Μουσική σχολή,τις χορωδίες,τη φιλαρμονική και ένα μεγάλο αριθμό μαθητών που ενδιαφέρονταν να φοιτήσουν.Όμως και τότε παρ’ όλο που ο φάκελος του Δήμου Ιεράπετραςυπερτερούσε έναντι των άλλων που έτρεξαν ασθμαίνοντας να διεκδικήσουν την τελευταία ώρα δεν έγινε τίποτα και το θέμα παραπέμφηκε στις καλένδες.Οι ευθύνες βαραίνουν την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους πολιτικούς παράγοντες.
Τα τελευταία χρόνια και λόγω των μνημονίων η Ιεράπετρα παρ’ όλο που είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού δέκτηκε αλλεπάλληλα πλήγματα που διέλυσαν τις Δημόσιες υπηρεσίες της,το μοναδίκο τμήμα ΤΕΙ,το Νοσοκομείο και άλλα.
Οι αδικίες αυτές πρέπει να αποκατασταθούν.Δεν μπορεί μια πόλη που προσφέρει τεράστια ποσά στην Εθνική οικονομία από τις εξαγωγές και τον τουρισμό να βάλεται και να υποβαθμίζεται.
Η πρόταση για το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καββούσι είναι πέρα για πέρα σωστή και Δίκαιη.Άλλωστε το Καβούσι και η Παχεία Άμμος αποτελούν το γεωγραφικό κέντρο του Νομού και οι αποστάσεις από τις άλλες πόλεις μοιράζονται.Πρέπει με γεναιότητα να στηρικτεί από όλους χωρίς τοπικισμούς.Η σιωπή, οι υπεκφυγές, οι αοριστίες και ιδιαίτερα των βουλευτών του Νομού δεν ωφελούν.
Το Μουσικό Γυμνάσιο θα χαθεί για άλλη μια φορά για το Νομό μας.
Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.
Επιτέλους όταν μιλάμε για ενότητα πρέπει να το δείχνουμε με λόγια και έργα και όχι με ευχές και αοριστολογίες.
Κωστής Νικολάου Δερμιτζάκης
Πρώην βουλευτής Λασιθίου

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας