Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

«Να μάθουμε να προσφέρουμε εθελοντικά ό,τι καλό μπορούμε»

Απολογισμό για το Τοπικό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Πατέρας Γεώργιος Γουλιέλμος.

Ο πατήρ Γεώργιος αναφέρθηκε στην 23 ετών λειτουργία και στη δράση του Τοπικού Τμήματος του ΕΕΣ Σητείας, στην προσπάθεια που καταβάλλεται να μεταδώσει σε όλη την κοινωνία το μήνυμα του εθελοντισμού.
«Να μάθουμε να προσφέρουμε εθελοντικά ό,τι καλό μπορούμε. Πιστεύω ότι χάρις τη συνεργασία όλων μας, σε συνεργασία με την εκκλησία, το Δήμο, τις αρχές του τόπου, τους φορείς και τους συλλόγους κατορθώσαμε να κάνουμε κάτι για τον συνάνθρωπό μας.
Εκείνο που επιδιώκουμε τώρα είναι να κρατήσουμε αυτή την προσπάθεια, να μην εγκαταλειφτεί.
Πραγματοποιούμε τον χρόνο έξι αιμοδοσίες τροφοδοτώντας με αίμα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ως τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 18.000 με 20.000 φιάλες, από το 1995 που αρχίσαμε. Μακάρι να μην σταματήσει ποτέ η δράση.
Έχουμε επίσης καθιερώσει την λεγόμενη “Τσάντα της Αγάπης” την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, στην οποία βοηθούν όλοι οι συνάνθρωποί μας και φορείς».
Ευχαριστίες απηύθυνε προς όλους όσοι στηρίζουν το έργο του Τμήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά επεφύλαξε για το Δ.Σ. του Τμήματος, τους συνεργάτες, τους εθελοντές και ιδιαίτερα τις εθελόντριες.
Σημείωσε ότι «πλέον εκπαιδεύονται και νέες σειρές εθελοντών Σαμαρειτών και Νοσηλευτικής κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Προσκαλούμε λοιπόν την κοινωνία μας, ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Να κάνουμε κάτι καλό για τα παιδιά μας, για την κοινωνία μας», τόνισε ο πατήρ Γεώργιος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας